Witold Kepinski - 13 juli 2018

Intel Xeon E-2100-processor voor werkstations op instapniveau

Intel Xeon E-2100-processor voor werkstations op instapniveau image

Intel heeft de release aangekondigd van de nieuwe Intel Xeon E-2100-processor. De Intel Xeon E-processor, de opvolger van de Intel Xeon E3-processor, is ontworpen voor werkstations op instapniveau die videomakers voorzien van krachtige toepassingsmogelijkheden met één schroefdraad en een platform dat is geoptimaliseerd voor betrouwbaarheid en betaalbaarheid, aldus Intel.

"Met de huidige workloads belemmeren ouder wordende werkstations productiviteit, samenwerking en creativiteit. De release van de Intel Xeon E-processor is bedoeld om de essentiële prestaties en beelden voor instapwerkstations te leveren, maar ook om de innovatieve vormfactoren, ontwerpen en uiteenlopende vereisten van onze klanten te optimaliseren", zegt Jennifer Huffstetler, vice president and general manager, data center product management, bij Intel.

DRAM 

De nieuwe Intel Xeon E-processor biedt volgens Intel een krachtige combinatie van prestaties en mogelijkheden voor werkstations op instapniveau. Ze zijn ontworpen en gebouwd voor de eisen van creatieve professionals. In vergelijking met zijn voorganger biedt de nieuwe processor een hogere maximale turbo-frequentie, snellere DRAM-snelheden, verbeterde I / O en geavanceerde beveiligings- en betrouwbaarheidsfuncties. Deze processors zijn verkrijgbaar met Intel UHD-grafische afbeeldingen die worden ondersteund door een uitgebreide set werkstationtoepassingen.

Processor

De Intel Xeon E-2100-processor is een 6-coreprocessor gericht op instapniveau-werkstations. De combinatie van twee extra kernen en een hogere single-core turbo-frequentie levert hogere prestaties op voor werkstationbenchmarks in vergelijking met eerdere 4-core werkstationprocessors. De processor biedt Error Correcting Code (ECC) geheugen, een belangrijke functie om de gegevensintegriteit te maximaliseren, om de systeemstabiliteit te helpen verbeteren en de mogelijkheid van stille gegevenscorruptie te verminderen.

Hardware

De werkstations met Intel Xeon-processoren voldoen volgens de leverancier aan de zeer uiteenlopende eisen van creatieve professionals op gebieden zoals architectuur, engineering, media en entertainment en financiële diensten. De Intel Xeon E-processor is de nieuwste toevoeging aan Intel's portfolio van workstation-geoptimaliseerde processors, die ook Intel Xeon Scalable-processors (levert baanbrekende dual-socket prestaties voor de meest geavanceerde workstationprofessionals), en Intel Xeon W-processors ( gericht op reguliere werkstations met een combinatie van prestaties, verbeterde geheugenmogelijkheden en met hardware verbeterde beveiligings- en betrouwbaarheidskenmerken).

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!