Witold Kepinski - 14 juli 2018

Amazon Web Services ontwikkelt eigen netwerk switching technologie

Amazon Web Services ontwikkelt eigen netwerk switching technologie image

Amazon Web Services (AWS) overweegt een overstap te maken naar het ontwikkelen van eigen netwerk switches, zo meldt The Information. Bronnen wijzen uit dat AWS overweegt om zijn eigen netwerkswitches voor zakelijke klanten te verkopen die naar de AWS de cloud migreren.

De goedkope white box switches worden geleverd met vooraf geïnstalleerde software die verbindingen tot stand brengt met AWS reken- en storage bronnen, waardoor netwerkuitdagingen worden beperkt die veel bedrijven teisteren die hybride cloudhoudingen gebruiken. De AWS switches zouden een betere gestroomlijnde connectiviteit met zijn public cloud kunnen opleveren.

Celestica, Edgecore Networks en Delta Networks

AWS plant de lancering van het product in de komende 18 maanden onder leiding van datacenter technologie James Hamilton. Betrokken productiepartners zijn Celestica, Edgecore Networks en Delta Networks.

Het nieuws zette de aandelen van grote netwerk leverancier onder druk. Aandelen van Cisco, Juniper Networks en Arista Networks daalden licht.

Cisco

Marktleider Cisco domineert de networking markt en heeft sterke relaties met alle hyperscale cloud aanbieders waaronder ook AWS en andere spelers zoals Google Cloud Platform en Microsoft Azure.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!