Witold Kepinski - 16 juli 2018

Google Cloud Filestore biedt NAS service

Google Cloud Filestore biedt NAS service image

Google Cloud biedt zijn data storage dienst uit met een NAS-service (Network Attached Storage) genaamd Google Cloud Filestore. Dit meldt de cloud gigant op zijn site.

Cloud Filestore is volgens Google een beheerde bestandsopslagservice voor toepassingen die een interface voor het bestandssysteem en een gedeeld bestandssysteem voor gegevens vereisen. "Filestore biedt gebruikers een eenvoudige, native-ervaring voor het opkomen van beheerde Network Attached Storage (NAS) met hun Google Compute Engine en Kubernetes Engine-instanties. De mogelijkheid om de prestaties en de capaciteit van Filestore afzonderlijk af te stemmen, leidt tot voorspelbaar snelle prestaties voor uw op bestanden gebaseerde workloads", zo meldt Google op zijn site.

Cloud

Cloud Filestore biedt lage latentie voor bestandsbewerkingen. Voor workloads die latentiegevoelig zijn, zoals inhoudbeheersystemen, databases, willekeurige i / o of andere metadata-intensieve applicaties, biedt Filestore hoge IOPS met minimale variabiliteit in prestaties. "Met Cloud Filestore betaalt u een voorspelbare prijs voor voorspelbare prestaties. Gebruikers kiezen onafhankelijk van elkaar de IOPS en de opslagcapaciteit die u nodig hebt met Filestore, waarmee u uw bestandssysteem voor een bepaalde werkbelasting kunt afstemmen. De prestaties die u ervaart voor een bepaalde werkbelasting zullen in de loop van de tijd consistent zijn", zo belooft Google.

Kubernetes

Google meldt verder: "Cloud Filestore is een volledig beheerde, NoOps-service die is geïntegreerd met de rest van de Google Cloud-portfolio. U kunt eenvoudig Filestore-volumes op Compute Engine-VM's koppelen. Filestore is ook nauw geïntegreerd met Google Kubernetes Engine zodat uw containers dezelfde gedeelde gegevens kunnen raadplegen."

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!