Witold Kepinski - 16 juli 2018

Veeam levert Hyperbeschikbaarheid voor Nutanix AHV

Veeam levert Hyperbeschikbaarheid voor Nutanix AHV image

Veeam Software, speler in intelligent gegevensbeheer voor de hyper-beschikbare Enterprise, heeft de Veeam Availability aangekondigd voor Nutanix AHV- een oplossing voor gegevensbeschikbaarheid voor applicaties en gegevens die worden gehost op de Nutanix AHV hypervisor.

De combinatie van Nutanix Enterprise Cloud OS-software en het Veeam Hyper-Availability Platform zal een hyper-beschikbare enterprise cloud opleveren die de beschikbaarheid- en scale-outmogelijkheden van ondernemingsklasse biedt, waardoor klanten zich beter kunnen concentreren op het transformeren van hun bedrijf aldus de twee partners.

De Nutanix-software en het Veeam-platform stellen bedrijven in staat hun datacenter-omgevingen gemakkelijker en met meer vertrouwen te moderniseren door de behendigheid en eenvoud van de openbare cloud en de beveiliging, controle en beschikbaarheid die zij in een private cloud vereisen, te leveren.

Concreet zullen klanten volgens Veeam en Nutanix profiteren van:

Beschikbaarheid van alle applicaties en data, minimalisering van het risico van dataverlies

Enterprise-class, web-schaal architectuur om hun bedrijfsdoelstellingen effectiever uit te voeren

Operationele eenvoud om de kosten en complexiteit van legacy-infrastructuur, virtualisatie en databescherming te elimineren

Availability

"Het afgelopen jaar heeft ons partnerschap met Nutanix duizenden bedrijven in staat gesteld gebruik te maken van de kracht van multi-cloud-omgevingen", aldus Peter McKay, President en Co-CEO van Veeam. "Een jaar nadat we de leverancier van de Premier Availability-oplossing voor gevirtualiseerde Nutanix-omgevingen zijn genoemd , is onze samenwerking versneld en zullen we deze positie verbeteren met Veeam Availability voor Nutanix AHV ."

"We verwachten dat Nutanix een cruciaal deel zal blijven uitmaken van ons succes bij het bouwen van het meest uitgebreide partnerecosysteem en productintegratieprogramma ter ondersteuning van het leveren van het toonaangevende platform voor intelligent gegevensbeheer", voegt McKay toe.

"Nutanix en Veeam bieden samen een eersteklas, eenvoudige oplossing waarmee bedrijven zich kunnen concentreren op de resultaten, waardoor ze worden bevrijd van traditionele en problematische infrastructuur en datacommunicatie," voegt Sudheesh Nair, president van Nutanix, toe. "Deze gezamenlijke oplossing biedt de wendbaarheid en beschikbaarheid die vereist zijn door constant veranderende omgevingen, waarbij application-first thinking een must is."

Herstel

Door deze nieuwe oplossing zullen Nutanix AHV-gebruikers dezelfde betrouwbare back-up- en snelle herstelmogelijkheden krijgen als waarop Veeam-gebruikers met vSphere en Hyper-V al rekenen, waaronder:

Granulariteit voor herstel - Zorgt voor minimale verstoring van de bedrijfsactiviteiten door gebruikers meerdere herstelopties te bieden om doelen voor lage hersteltijd (RTO) te behalen. Opties variëren van herstel van een volledige VM of afzonderlijke bestanden en toepassingsitems.

Geoptimaliseerde gebruikerservaring - Deze krachtige webgebaseerde gebruikersinterface is speciaal ontworpen met de Nutanix-gebruiker in het achterhoofd en is specifiek ontworpen om eruit te zien en aan te voelen als Prism - de beheerinterface voor de Nutanix-infrastructuurstack, die een gestroomlijnde en vertrouwde gebruikerservaring garandeert.

Verlaagt blootstelling aan gegevensverlies - Minimaliseert het risico van gegevensverlies, omdat er back-ups worden gemaakt van snapshots van Nutanix VM-niveau. Door gebruik te maken van snapshots, kunnen gebruikers frequente en snelle back-ups uitvoeren om doelstellingen voor een laag herstelpunt (RPO) te bereiken.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!