Exertis actief in de VS na overname van Stampede

16-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Exertis actief in de VS na overname van Stampede

ICT-distributeur Exertis debuteert op de Amerikaanse markt doordat het moederbedrijf DCC Technology AV distributeur Stampede met 210 werknemers uit New York overneemt.

Griffin, DCC Technology, Managing Director zei: "De overname van Stampede voegt een opwindend nieuw merk toe aan onze portfolio dat een aanvulling vormt op ons merk Exertis in Europa. De combinatie van de expertise van Stampede op het gebied van distributie met toegevoegde waarde en ons aanbod zal een nieuwe golf van kansen voor onze partners in ProAV over de hele wereld ontketenen. Door ons te vestigen in Noord-Amerika, zullen we strategisch gepositioneerd zijn om alle nieuwe kansen te benutten die we verwachten te ontwikkelen als resultaat van deze acquisitie."

Stampede President & CEO Kevin Kelly noemde de overname een paradigmaverschuiving die het spel verandert en die een opwindend nieuw tijdperk inluidt voor een wereldwijde ProAV-industrie. "Stampede is een van' s werelds grootste ProAV-distributeurs geworden, die op een bepaald niveau kunnen opereren om spannende nieuwe zakelijke kansen voor onze partners te creëren. Ondersteund door de middelen en de langetermijnbetrokkenheid van DCC, zijn we nu in staat om alle Proav-productcategorieën op alle verticale markten wereldwijd te schalen op een manier die we eenvoudig niet alleen konden doen. Voor onze partners van de fabrikant betekent dit meer bereik en schaal. Voor onze wederverkopers betekent dit meer producten en nieuwe productcategorieën dan ooit tevoren."

Kelly noemde de acquisitie de juiste zet op het juiste moment. "Alles wat we als bedrijf in de afgelopen 20 jaar hebben bereikt, is te danken aan het verbazingwekkende talent en de vindingrijkheid van onze medewerkers die een bedrijf van wereldklasse hebben gecreëerd dat alleen in haar balans beperkt is in haar groeipotentieel. Met deze overname hebben we niet langer dezelfde financiële beperkingen die beperken wat we kunnen doen als distributeur met toegevoegde waarde. "

Kelly zei dat de overname de manier waarop Stampede zaken doet over de hele wereld niet verandert. Het zal zelfs de wereldwijde inspanningen voor bedrijfsontwikkeling van het bedrijf versnellen. "Onze werknemers, wederverkopers en leveranciers zullen een spannende evolutie zien in de manier waarop we naar de markt gaan en het investeringsniveau dat we nu kunnen nemen om onze onderneming te laten groeien."

Met de voltooiing van de overname heeft Stampede oprichter en CEO Mark Wilkins besloten om met pensioen te gaan, na bijna 40 jaar dienst aan de ProAV-industrie. "Ik ben ongelooflijk trots op alles wat we hebben bereikt als Stampeders in de afgelopen 20 jaar," zei Wilkins vandaag. "Nu, met de steun en steun van DCC, kan ik me terugtrekken wetende dat de toekomst van het bedrijf in goede handen is."

Terug naar nieuws overzicht