Redactie - 18 juli 2018

Axway ontsluit API’s op een veilige manier

Bedrijven gaan steeds vaker op een andere manier met IT om. Daar waar in het verleden alle bedrijfssoftware vanuit het eigen datacentrum gehost werd, is tegenwoordig de cloud een heel belangrijk platform. Serviceproviders leveren software als een dienst en de klant hoeft enkel op hoog niveau de beschikbaarheid te bewaken. Dit zorgt er ook voor dat de modellen veranderen: licenties maken plaats voor abonnementen.

Wat mogelijk een nog grotere revolutie is, is het gebruik van nieuwe hulpmiddelen in het bedrijf: shadow IT. Wie had voorzien dat een webdienst zoals LinkedIn zich zou ontwikkelen tot een serieuze HR-tool. Allemaal ontwikkelingen die aandacht vragen.

Axway probeert deze ontwikkelingen te ondersteunen door structuur te brengen in het gebruik van al die verschillende API’s die toegang geven tot alle diensten die in een bedrijf gebruikt worden. Axway, is gevestigd in Frankrijk en in Phoenix Arizona en genoteerd aan de Euronex in Parijs. Met 11.000 klanten en een jaarlijkse omzet van 300 miljoen heeft het bedrijf zijn sporen verdiend. Hoewel het een stabiel concept blijft is de waarheid anders. Het bedrijf evolueert gestaag mee met de veranderende klantbehoefte. Patrick Donovan (foto), CEO van Axway, maakt duidelijk dat de veranderende behoefte bij de klanten betekent dat er werk aan de winkel is. Alle nieuwe API’s die een klant gebruikt moeten veilig ontsloten worden. Juist daar zit de kracht van Axway, die tot uiting komt in het Amplify platform.

Om het consolideren van API’s te vereenvoudigen is via Amplify een dashboard ontwikkeld met 20 verschillende configuratie voor verschillende marktsegmenten: waaronder gezondheidszorg, consumentenmarkt en het management van infrastructuur.
Door de flexibele en brede ondersteuning is maatwerk al een stuk eenvoudiger mogelijk. Daarnaast is er een fanatieke community van ontwikkelaars die diverse applicaties op het platform bouwt en via een webwinkel ontsluit. Klanten kunnen dus snel beproefde oplossingen in gebruik nemen.

Door: Hans Steeman

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!