Koopman Logistics, Surf, Tele2 en we.trade kiezen voor IBM AI, blockchain en Cloud
17-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Koopman Logistics, Surf, Tele2 en we.trade kiezen voor IBM AI, blockchain en Cloud

IBM annonceert een aantal projecten met meerdere Nederlandse bedrijven die werken met IBM om gebruik te kunnen maken van geavanceerde technologie zoals AI, blockchain, cloud en analytics.

Tele2 – heeft een nieuwe app geïntroduceerd die dankzij IBM Watson assistant steeds slimmer wordt. Klanten van de provider kunnen via chat met de Mijntele2 app communiceren. De app is samen met de klanten ontwikkeld en op basis van hun wensen. De nieuwe app biedt alle gebruikelijke functionaliteiten, zoals inzicht in je persoonlijke data en de mogelijkheid om ze zelf te veranderen.

Koopman Logistics – is één van de eerste transport- en logistiekbedrijven in de automobielindustrie die IBM blockchain technologie heeft geïmplementeerd. Het systeem biedt Koopman de mogelijkheid om snel en accuraat al hun zendingen in de hele supplychain te volgen en papieren processen te vervangen door veilige, digitale gegevens.

SURF – De ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Dankzij SURF beschikken studenten, docenten en onderzoekers in Nederland over de best mogelijke ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling. IBM en SURF zijn een 4 jarig contract overeengekomen, waarin ze IBM predictive analytics (SPSS) aan zowel de Nederlandse onderwijsmarkt (met een bereik van meer dan 840.000 studenten) als veel backoffices van universiteiten en onderzoeksinstituten aanbieden. Predictive analytics stelt studenten, leraren en onderzoekers in staat om inzichten en statistieken uit grote hoeveelheden data te verkrijgen.

we.Trade – een consortium van 9 Europese banken, heeft aangekondigd dat de eerste live transacties op hun blockchain hebben plaatsgevonden. Het gaat hier om een IBM blockchain platform. We.trade bestaat uit HSBC, KBC, Deutsche Bank, Santander, Natixix, Nordea, Rabobank, Societe Generale en Unicredit en werkt al meer dan een jaar samen met IBM om een blockchain oplossing voor financiele transacties in Europa te creëren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud