Witold Kepinski - 17 juli 2018

Orange neemt Basefarm over

Orange heeft een contract getekend waarmee het via haar dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloud provider Basefarm. Met de overname is een overnamebedrag van 350 miljoen euro gemoeid. Dit overnamenieuws volgt na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, uitgezet door Abry Partners, voor haar aandeel in Basefarm.

Basefarm is een Europese speler in cloudinfrastructuur en -diensten en beheert applicaties en data-analyse van klanten. Het bedrijf, met meer dan 100 miljoen euro omzet in 2017, is sinds 2015 gegroeid. Basefarm is operationeel vertegenwoordigd in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Duitsland. Het zakelijke aanbod van Basefarm bestaat uit cloud computing, Big Data en kunstmatige intelligentie die wordt uitgevoerd door 550 medewerkers.

Cloud

Eerder nam Orange al het bedrijf Business & Decision over en de koop van Basefarm is een volgende stap in de ontwikkelingsstrategie van Orange Business Services. Het bedrijf telt 1.600 cloud computing experts wereldwijd en groeit jaarlijks met 15 tot 20 procent in deze sector. De acquisitie van Basefarm zal het bestaande aanbod verder aanvullen en de strategische positie van Orange Business Services versterken dankzij nieuwe expertise, innovatieve technologieën (voornamelijk in datamanagement), applicatiemanagement, Big Data en multi-clouddiensten. De overname zorgt daarnaast voor een compleet geografisch bereik, waardoor Orange Business Services kan uitgroeien tot een Europese speler, zo beweert Orange.

Big Data

Door zijn krachten te bundelen met Orange Business Services krijgt Basefarm een kans om (nog) sneller te groeien op het gebied van publieke en private clouddiensten, terwijl ze profiteren van Orange zijn wereldwijde netwerken en infrastructuur zo beweren betrokken partijen. “We zijn ontzettend trots dat we deze aankondiging kunnen doen over de overname van Basefarm, een belangrijke mijlpaal in onze internationale ontwikkeling. De integratie van het bedrijf stelt ons in staat onze Big Data- en applicatiebeheerdiensten significant uit te breiden in een markt die snel consolideert. We kunnen bedrijven nu nog beter ondersteunen in hun transformatie naar nieuwe, digitale modellen, gebaseerd op cloud-computing, Big Data en AI”, zegt Helmut Reisinger, Chief Executive Officer van Orange Business Services.

Managed Services

Fredrik Ohlsen, CEO van Basefarm voegt toe: “We zijn erg blij met de beslissing van Orange om Basefarm over te nemen, een teken van ons aanhoudende succes in Europa. Orange is al een belangrijke aanbieder van clouddiensten en onze twee bedrijven zijn zeer goed op elkaar afgestemd wat betreft productportfolio en geografische spreiding. Samen kunnen we een Europees leider in cloud-managed services vormen wat zowel Basefarm als onze klanten ten goede zal komen.”

De overname zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2018 en is afhankelijk van de goedkeuring van relevante mededingingsautoriteiten.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!