Witold Kepinski - 17 juli 2018

Dell EMC Cloud getweakt voor Microsoft Azure Stack

Dell EMC Cloud getweakt voor Microsoft Azure Stack image

Dell EMC Cloud voor Microsoft Azure Stack biedt nu betere prestaties, beheer en flexibiliteit. Dit meldt Dell Technologies tijdens de Microsoft Inspire partnerconferentie in Las Vegas.

In 2017 kondigde Microsoft de beschikbaarheid aan van Microsoft Azure Stack, een hybride cloudplatform. Destijds had Dell EMC al aangekondigd dat het een partnerschap aanging met Microsoft om de waarde van een gecombineerd Dell EMC- en Microsoft Azure Stack-aanbod op de markt te brengen. Het aanbod heeft is nu uitgebreid.

Cloud

Hoewel standaardisatie de sleutel is tot een succesvolle hybride cloudimplementatie, erkent Dell EMC de noodzaak om enige flexibiliteit in het aanbod te bouwen, inclusief configuraties en integraties, evenals hoe de oplossing flexibeler kan worden gebruikt. Met de feedback die Dell EMC heeft ontvangen, heeft het bedrijf zijn aanbod de afgelopen maanden verder versterkt. Het is de bedoeling om ervoor te zorgen dat Dell EMC Cloud voor Microsoft Azure Stack een IT-transformatiepad biedt voor betrokken partners en klanten door te beschikken over de volgende verbeteringen:

Storage

All-flash storage: een volledig flash VxRack Azure Stack (AS) configuratie-optie, die 25G ToR (top of rack) switches bevat. Voorspelbare prestaties en lage latency zijn slechts het begin. Klanten profiteren ook van een kleinere footprint, lagere stroom- en koelingsvereisten en meer. Dell EMC biedt ook hybride aanbiedingen zodat klanten opslagcomponenten van hun VxRack AS-platform kunnen gebruiken.

Geautomatiseerde infrastructuur patch en update: geautomatiseerde HCI-patch en update is nu beschikbaar in preview. Waarom is dit belangrijk? Omdat er zijn twee afzonderlijke processen voor patch en updates zijn voor Azure Stack. De eerste is de Azure Stack-software, die wordt verwerkt via updates op een bijna maandelijkse cadans van Microsoft via de Azure Stack-beheerdersportal. Dat laat nog steeds de hardwarecomponenten achter, die een vergelijkbaar proces als de Azure Stack-software moeten volgen om onnodige verstoring van de Azure Stack-services te voorkomen. Wanneer dit handmatig wordt gedaan, kan dit zeer tijdrovend zijn, omdat elk knooppunt afzonderlijk moet worden in- en uitgeschakeld met meerdere stappen per knop. Elke hardwareleverancier biedt stapsgewijze instructies voor het uitvoeren hiervan, en het proces duurt enkele uren om te voltooien. Met de orkestratie-tool van Dell EMC kunnen klanten de firmware in hun gehele VxRack AS-schaaleenheid in één stap bijwerken. Dit is de 'eenvoudige knop' die klanten gewend zijn van alle Dell EMC HCI-producten en stelt klanten in staat meer tijd te besteden aan het richten van bedrijfswaarde-initiatieven. Lees dit recente blog voor meer informatie hier, en een demo is hier te zien.

SecureVM en Geo-fencing: SecureVM is nu geïntegreerd met Azure Stack en beschikbaar via Azure Stack Marketplace. De klant kan sleutelbeheer uitvoeren in openbare Azure of Azure Stack, en de VM-uitbreidingen voor Linux- en Windows VM's stellen klanten in staat een beleid af te dwingen dat de omstandigheden bepaalt waaronder sleutels worden vrijgegeven, en het omvat zelfs geo-fencing.

Technologie

Dell EMC is ook begonnen met het toevoegen van flexibiliteit en keuze aan hoe partners en klanten het Azure Stack-aanbod kunnen gebruiken:

Flexibel verbruik: Dell EMC biedt nu flexibele consumptie van hybride cloud via Cloud Flex als een manier om Azure Stack te kopen, waarmee partners en klanten gebruikmaken van cloudachtige economie door Azure Stack als bedrijfskosten te gebruiken. Door Cloud Flex uit te breiden naar de Dell EMC Cloud voor Microsoft Azure Stack, reageer Dell EMC op het verzoek van onze klanten om een ??consumptieoplossing die de kosten verlaagt, de mogelijkheid biedt om technologie op juiste grootte te gebruiken en een soepele overgang naar hybride cloud mogelijk maakt. Het Cloud Flex-programma voor kanaalpartners is volgens Dell EMC goed uit te voeren en biedt partners een voorspelbare winststroom op basis van de duur van het gebruik van de klant. Ga voor meer informatie over Cloud Flex naar de startpagina op DellEMC.com.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!