Redactie - 18 juli 2018

Aumatics heeft een nieuw initiatief voor startups ontwikkeld

Het Haagse Aumatics, gespecialiseerd in ICT oplossingen en het ondersteunen van organisaties met digitale diensten, heeft een nieuw initiatief voor startups ontwikkeld. Dit meldt Ronny Simon van Aumatics.

Veel startups zijn volgens Simon op zoek naar 'seed capital' om hun schaalbaar concept van de grond te krijgen. Aumatics4Startups wil als investeerder en accelerator daar een bijdrage aan leveren en wel op een specifiek gebied. Veelbelovende en door het bedrijf geselecteerde startups kunnen in ruil voor een nog nader percentage 'equity' (aandelen van de startup) ICT diensten afnemen bij Aumatics. Bijvoorbeeld clouddiensten, serverruimte, desktop online, ondersteuning, etc. De investering geldt voor een periode van drie jaar. In die tijd worden de startups tevens bijgestaan door een ervaren startup coach.

Selectie procedure

Aumatics4Startups selecteert op basis van een intake gesprek, een vragenlijst en een gespreksronde met een aantal experts. De uitkomst is leidend voor de overeenkomst die dan wel of niet wordt afgesloten. De startup accelerator heeft een klein team dat verantwoordelijks is voor het vinden van geschikte startups, de selectie procedure doet, de contracten afsluit en de contacten onderhoudt met de startups.

Om de startup te helpen groeien en andere mogelijke investeerders niet in de weg te staan zal het percentage equity in ruil voor de diensten niet hoger bedragen dan maximaal 10%. Uiteraard hangt het percentage af van de diensten die worden afgenomen.

Exit strategie

Belangrijk is dat er bij elke overeenkomst een exit strategie wordt afgesproken. We weten dat niet elke startup succesvol kan zijn en daarom wordt deze exit van tevoren gezamenlijk bepaald. Maar ook bij een snelle groei en succes van de startup is een gezamenlijk overeengekomen exit strategie van belang aldus Simon.

Kijk voor meer informatie op: http://aumatics4startups.com

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!