EET Europarts koopt Spaanse POS-specialist Janipos

18-07-2018 | door: Witold Kepinski

EET Europarts koopt Spaanse POS-specialist Janipos

EET Europarts gaat door met de groei en gerichte uitbreidingsstrategie met de overname van JANIPOS - een belangrijke stap om een toonaangevend Europees POS-distributeur te worden. EET Europarts kondigt de overname aan van JANIPOS, een distributeur van Point of Sales en AutoID-oplossingen, voornamelijk voor het MKB-marktsegment. JANIPOS richt zich al meer dan 20 jaar op de Franse en Spaanse markt.

"Dit is een vreugdevolle dag voor zowel EET Europarts als JANIPOS", zegt Richard Gregoire, EMEA POS Business Line Director van EET Europarts, en vervolgt: "We zijn ervan overtuigd dat deze overname ons in staat zal stellen onze positie in Frankrijk en Spanje te verbeteren in een gebied waar onze klanten steeds meer kennis en een "à la carte" type service eisen. De merken van JANIPOS zoals Epson, Honeywell, Bixolon en Cularlab zijn al partners van EET Europarts. Daarnaast zal de overname nieuwe merken toevoegen en ons productaanbod versterken voor bestaande klanten. De klanten van Janipos hebben hiermee ook toegang tot een veel breder scala aan producten in zowel het POS- als het AutoID-gebied en in al onze andere productcategorieën ".

JANIPOS is al 20 jaar een actieve speler op de markt en heeft een gedegen expertise opgebouwd in het adviseren inzake projecten voor het segment SMB-resellers - van het eerste ontwerp tot de implementatie. Met de overname zal EET Europarts een toegewijd verkoop- en ondersteuningsteam met in totaal 20 ervaren werknemers overnemen.

In een reactie op de overname zei Armand Marcos, voorzitter van JANIPOS: "Gedurende de laatste twee decennia hebben wij het bedrijf laten groeien tot het indrukwekkende bedrijf dat het nu is met een serviceniveau dat de door ons vertegenwoordigde fabrikanten van wereldklasse mogen verwachten. We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste volgende stap is voor JANIPOS en dat onze bestaande klanten zullen profiteren van de kennis en het indrukwekkende portfolio van EET Europarts ".

"Wij zijn in het verleden zeer succesvol geweest met het uitvoeren van acquisities en dit is de derde strategische acquisitie dit jaar. We hebben aangetoond om de overgenomen bedrijfsactiviteiten te kunnen laten ontwikkelen en te laten groeien met onze expertise, ons bedrijfsmodel en ons brede distributienetwerk. Met de overname van JANIPOS gericht op SMB-resellers, versterken we onze positie binnen het POS-gebied aanzienlijk ", zegt Søren Drewsen, CEO van EET Group.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware