Redactie - 23 juli 2018

Dassault Systèmes lanceert Reinvent the Sky

Dassault Systèmes heeft tijdens de Farnborough International Airshow 'Reinvent the Sky' gelanceerd. Dit is een nieuwe branche-oplossing voor bedrijven die actief zijn op het gebied van lucht- en ruimtevaart en defensie. Reinvent the Sky is gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes en stelt bedrijven in staat om het ontwikkelen van lichte vliegtuigjes en onbemande vliegtuigen drastisch te versnellen. Daarmee helpt Dassault Systèmes met name startups, kleinere original equipment manufacturers en ondernemingen die voor het eerst in de lucht- en ruimtevaart actief worden. Met de kennis die via de Reinvent the Sky-oplossing nu beschikbaar is, kunnen zij heel snel een eerste prototype ontwikkelen.

"Elektrisch aangedreven vliegtuigen zullen de luchtvaartindustrie in de 21e eeuw ingrijpend veranderen. Wij ontwikkelen een elektrisch vliegtuig dat onbemand kan vliegen en bovendien verticaal start en landt", vertelt JoBen BeVirt, oprichter van Joby Aviation. "Dankzij deze cloudgebaseerde oplossing specifiek voor onze markt kunnen wij nu dezelfde tools gebruiken als veel grotere OEM's. Als we daar behoefte aan hebben, kunnen we bovendien heel makkelijk functionaliteit toevoegen. Dankzij Reinvent the Sky zijn wij nu in staat ons volledig te richten op het ontwikkelen van het best mogelijke prototype en hoeven wij geen tijd te besteden aan het beheren van IT-hardware."

'Virtual universes' vormen een innovatieve manier om te ontwikkelen, te leren en te produceren. Hierbij wordt het concept 'mobiliteit' niet alleen vertaald als 'automotive', maar ook richting vliegen. Een virtual universe zorgt in de wereld van de luchtvaart voor een drastisch lagere drempel voor nieuwkomers. Hierdoor kunnen tal van bedrijven nu autonoom vliegende elektrische taxi's, drones en andere milieuvriendelijke luchtvaartoplossingen ontwikkelen voor passagiers, goederen en smart cities. Reinvent the Sky zorgt voor een aanzienlijk kortere ontwikkeltijd voor een eerste prototype, terwijl de kosten eveneens geminimaliseerd kunnen worden.

Meer mobiliteitsprojecten voor light aircraft en drones
"De vraag naar lichte vliegtuigen en drones die voor meerdere missies kunnen worden ingezet, zal in 2020 zo'n 15 miljard dollar bedragen. Wij tellen momenteel ministens 450 van dit soort mobiliteitsprojecten", aldus David Ziegler, Vice President Aerospace & Defense Industry bij Dassault Systèmes. "Reinvent the Sky helpt hen om sneller dan de concurrentie een type-certificering te verkrijgen, de kosten voor certificering te verlagen en een zeer lean manufacturing-proces in te richten, zodat de prestaties van het bedrijf verder kan worden verbeterd."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!