Witold Kepinski - 19 juli 2018

Okta neemt ScaleFT over

Okta neemt ScaleFT over image

Okta, aanbieder van identity security toepassingen, heeft bekendgemaakt dat het ScaleFT heeft gekocht dat toegangsoplossingen biedt voor personeelsbestanden. Okta en ScaleFT kunnen hierdoor nog beter gevoelige gegevens beschermen.

Naarmate de verspreiding van applicaties en apparaten aanhoudt, verdwijnt de netwerkperimeter en moeten volgens Okta organisaties opnieuw nadenken over hoe zij hun uitgebreide ondernemingen beveiligen: werknemers, contractanten en partners. Organisaties van elke omvang realiseren zich hoe kritiek het is om over te stappen naar een Zero Trust-raamwerk door veilige microperimeters te bouwen, de risico's te beperken die gepaard gaan met buitensporige gebruikersrechten en toegang, en de beveiligingsdetectie en -respons drastisch te verbeteren met analyses en automatisering. Door gebruik te maken van het Zero Trust-platform van ScaleFT en dit te combineren met de Okta Identity Cloud, stelt Okta klanten in staat om eenvoudig gebruikers, apparaten, applicatie- en netwerkinformatie te valideren en veilig toegang tot gegevens te verlenen.

Security

"Bedrijven hebben zich gerealiseerd dat ze hun netwerk niet meer kunnen vertrouwen en de beveiliging van apparaten moeten begrijpen - in plaats van iedereen achter een firewall te vertrouwen, moeten IT- en beveiligingsleiders niemand vertrouwen, binnen of buiten de organisatie. Om onze klanten te helpen de beveiliging te vergroten en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen van moderne medewerkers, nemen we ScaleFT over om onze contextuele toegangsbeheervisie te bevorderen - en zorgen we ervoor dat de juiste mensen de beschikking krijgen over de juiste middelen voor de kortst mogelijke tijd", zegt Frederic Kerrest, Chief Operating Officer en mede-oprichter, Okta. "Zero Trust is het veiligheidsparadigma voor het hedendaagse bedreigingslandschap en identiteit is de verbindende component die het allemaal mogelijk maakt. Om Zero Trust op de juiste manier te implementeren."

Beheer

ScaleFT, opgericht in 2015, is een pionier in Zero Trust en biedt een op BeyondCorp geïnspireerd toegangsbeheerplatform dat veilige toegang op afstand mogelijk maakt zonder een VPN. Het ScaleFT-team heeft gezamenlijk tientallen jaren IT-ervaring, afkomstig van bedrijven zoals Rackspace, The Apache Foundation, Yahoo! en meer. CEO en mede-oprichter Jason Luce zal de overgang tussen de twee bedrijven beheren en CTO en mede-oprichter Paul Querna zullen de strategie en uitvoering van Okta's Zero Trust-architectuur leiden. Marc Rogers, CSO, treedt toe tot Okta als uitvoerend directeur, Cybersecurity Strategie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!