Witold Kepinski - 19 juli 2018

Texas Instruments CEO exit na schending gedragscode

Texas Instruments CEO exit na schending gedragscode image

Texas Instruments CEO Brian Crutcher gaat exit na schending van een gedragscode. Hij was nog geen zes weken in denst als ceo. Daarvoor werkte hij al 22 jaar bij het bedrijf.

 Texas Instruments CEO Rich Templeton keert terug nadat het bedrijf een verklaring gaf waarin stond dat het vertrek van Crutcher betrekking had op schendingen van de gedragscode van het bedrijf. Deze schendingen  houden verband houden met persoonlijk gedrag dat niet strookt met de ethiek en kernwaarden van Texas Instruments maar dus niet gerelateerd zijn aan haar strategie, activiteiten of financiële rapportering.

Templeton heeft een e-mail en video gepost op de website van Texus Instruments over het onverwachte vertrek van zijn opvolger. "Ik wil opnieuw bevestigen dat onze niet-aflatende toewijding om ethisch te handelen en zich professioneel te gedragen, ongewijzigd blijft. Wanneer we situaties van bezorgdheid of beleidsschendingen aan het licht brengen, zullen deze snel worden onderzocht en aangepakt. Dit geldt voor iedereen bij TI, inclusief toppresteerders, topfunctionarissen en vooral de CEO."

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!