ACES Direct over Microsoft Inspire 2018

19-07-2018 | door: Witold Kepinski

ACES Direct over Microsoft Inspire 2018

De Microsoft Inspire partnerconferentie wordt dit jaar gehouden in Las Vegas. Enkele honderden Nederlandse partners zijn aanwezig, waaronder ook Jan-Willem Smit (foto), Solution Advisor Cloud bij ACES Direct. Hij deelt zijn ervaringen over deze conferentie met de lezers van Dutch IT-channel.

Hoe belangrijk is Microsoft voor ACES Direct en welke specifieke oplossingen bieden jullie aan? Bijvoorbeeld SharePoint en Office 365 propositie?

Microsoft is erg belangrijk voor ACES Direct. Het is een merk wat zeer sterk aanwezig is in het ecosysteem van bijna alle bedrijven en organisaties in Nederland. Daarmee zit het niet alleen in het DNA van bedrijven, de organisaties die met Microsoft oplossingen en technieken werken hebben daar ook veel voordeel uit te halen. De ontwikkelingen op de verschillende focusgebieden van Microsoft gaan erg snel. Binnen Azure en/of Microsoft 365 zijn er maandelijkse updates: nieuwe mogelijkheden voor organisaties om in te spelen op de behoeftes van de medewerkers. ACES Direct kijkt niet alleen naar de diensten binnen bv Office 365 zoals SharePoint, maar benadert een klantvraag op een meer holistische manier. Wat heeft een organisatie nodig om te kunnen ontwikkelen, groeien, veranderen. Op welke manier en met welke tools van Microsoft kunnen we dat ondersteunen. Daarin zoeken we de grens op en willen we organisaties verrassen met creatief denkwerk en advies. Binnen onze vertical Industrie bv werken we continue aan de door ontwikkeling van de "Moderne Werkplek": een combinatie van Microsoft 365,een Windows device en ook backup and security.

Wat zijn de belangrijkste nieuws hoogtepunten (product of visie) van de Microsoft Inspire conferentie?

Wat vooral opvalt is de enorme groei van Azure. The world's largest computer. Als bedrijf kun je daar niet omheen: je moet een cloud strategie hebben. En daarin kan en wil Microsoft een ondersteunende rol in spelen met Azure. Daarnaast zie ik een enorme groei van bots, artificial intelligence. Deze maken het werk voor een gebruiker makkelijker en zorgen voor veel meer samenwerking. De ontwikkeling van Microsoft Teams is daar een goed voorbeeld van. Binnen 1,5 jaar is dat uitgegroeid tot de centrale hub voor iedere medewerker. En met bv de Firstline oplossingen zoals Staffhub bereiken we steeds meer medewerkers, die samen een organisatie laten groeien.

Wat vond je zelf het leukste moment tijdens Inspire?

De corenote van Satya Nadela blijft wel een hoogtepunt. De manier waarop hij de visie en ideeën van Microsoft uitdraagt is indrukwekkend. Maar zeker de ontmoetingen met andere partners is waardevol. Je wisselt ideeën uit, je leert van elkaar en dat is ook een van de onderdelen die Microsoft graag faciliteert. En de sessies in de middag geven altijd extra informatie, achtergrond en extra inzichten.
En stiekem: Las Vegas is ook een fantastische locatie voor een feestje en gezelligheid, samen met andere partners en medewerkers van Microsoft.

Wat zijn je plannen met Microsoft voor de komende tijd?

Onze samenwerking wordt hechter. Waar Microsoft vorig jaar het One Commercial Partner model heeft gelanceerd en iedereen zijn weg weer wat moest vinden, zie je nu dat dat staat en we verder groeien in de samenwerking in dat model. Zelf denk ik dat we steeds meer over de toepassing en waarde gaan praten.
- Hoe kun je een collega beter laten presteren met de oplossingen van Microsoft?
- Hoe vergroot en versnel je de digitale groei (zeker binnen het MKB)?
- En hoe zorg je ervoor dat organisaties bij blijven?
Het gaat niet meer over Word, Excel, Azure of Dynamics: het gaat over de groei, het ontwikkelen van Nederland op digitaal gebied. Hoe kunnen wij organisaties daar het beste bij helpen. Samen met Microsoft als partner kunnen wij daar succesvol mee zijn. En dat is weer het beste voor elke klant van ACES Direct.

Terug naar nieuws overzicht
Software