Redactie - 21 juli 2018

Krachten gebundeld tussen WRG en Swyx

Krachten gebundeld tussen WRG en Swyx image

De snelgroeiende holding Within Reach Group (WRG), moederbedrijf van Voiceworks, heeft investeringsmaatschappij Waterland aangetrokken en bundelt direct haar krachten met de Duitse Unified Communications Specialist, Swyx Solutions. Tegelijkertijd wordt het Franse ontwikkelbedrijf Centile Telecom Applications als eerste acquisitie toegevoegd. De uitgebreide holding, die verder gaat onder de naam Within Reach, wordt marktleider op het gebied van Unified Communications as a Service (UCaaS).

Europese expansie

De groep zal haar groeistrategie verder uitrollen en versnellen in zowel reeds actieve landen als via internationale groei. Within Reach, met operaties in Nederland, Duitsland en Frankrijk, is in 25 landen actief met meer dan 500 medewerkers. Stijn Nijhuis, CEO en medeoprichter van Voiceworks zegt: “Het strategische besluit om met Waterland als investeerder verder te gaan bouwt verder op de buy & build strategie die we eerder hebben uitgerold. Samen met Swyx en Waterland als partner zullen we kansen aangrijpen om onze Europese groeistrategie te versnellen. Daartoe zullen wij proactief acquisities plegen en nieuwe groeimarkten aanboren.”

Power-koppel op Europese markt

Swyx, gevestigd in Dortmund met kantoren in Groot-Brittannië en Frankrijk, verkoopt geïntegreerde communicatieoplossingen via 1,200 resellers in 24 landen. Swyx focust zich op het Duitse middensegment en levert de unieke softwareoplossing SwyxWare als PBX-oplossing. Daarnaast is Swyx recentelijk gestart met het aanbieden van haar eigen cloudpropositie SwyxON, als onderdeel van haar focus op cloud. "Ook buiten Duitsland heeft Swyx veel groeipotentie", zegt Dr. Ralf Ebbinghaus, CEO en medeoprichter van Swyx. "Samen met WRG zijn we nu in staat deze groei voort te zetten."

Voiceworks, met hoofdkantoor in Almere (Nederland) en kantoren in Spanje, Duitsland, Roemenië en Servië integreert vaste telefonie, mobiele telefonie en web communicatie in een hosted oplossing voor het MKB, geleverd via 250 Wholesale partners. Naast Voiceworks, behoren ook de merken Summa, Summa Networks, Intercity Technology (NL), Xenosite en i4IP tot WRG. Gezamenlijk levert WRG innovatieve communicatie- en samenwerkings-oplossingen voor het MKB. Op eigen kracht is de groep sinds 2015 al sterk gegroeid. De omzet steeg de afgelopen jaren van 33 miljoen euro naar een reeds verwachte 75 miljoen euro in 2018.

Toevoeging Centile aan Within Reach

Naast het samengaan van Swyx en WRG, zal ook direct het Franse softwarebedrijf Centile worden toegevoegd aan Within Reach. Centile, gevestigd in Nice, bedient ruim 600.000 gebruikers in 20 Europese landen via haar multi-tenant Unified Communication platform waaronder enkele van de grootste Europese mobiele operators en serviceproviders. Bertrand Poucelot, CEO van Centile: “Nu Centile onderdeel wordt van Within Reach krijgen wij de mogelijkheid ons UCaaS-portfolio verder uit te breiden richting onze partners. Deze acquisitie brengt ons dichter bij ons doel van Europees UCaaS kampioen. We kijken uit naar de samenwerking.”

Voiceworks en Swyx bedienen samen met Centile via ruim 1,450 resellers en serviceproviders ongeveer twee miljoen eindgebruikers in verschillende Europese landen. Ebbinghaus voegt daaraan toe: “Met een gezamenlijke omzet van meer dan EUR 130 miljoen ontstaat er een krachtig koppel op de Europese markt, waar nog meer synergiën uit zullen ontstaan.”

"De organische groei en motivatie voor innovatie van Voiceworks, Centile en Swyx is noemenswaardig en zal worden versneld door de samenvoeging", zegt Dr. Carsten Rahlfs, Managing Partner van Waterland Private Equity die Within Reach ondersteunt als een actieve investeerder. Nijhuis concludeert: “Het samengaan van WRG en Swyx en de acquisitie van Centile zijn de eerste resultaten van onze Europese uitbreiding. Dit vergroot ons internationale bereik aanzienlijk.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!