Juniper Networks op weg naar 400 GbE met pijplijn van producten

25-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Juniper Networks op weg naar 400 GbE met pijplijn van producten

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, maakt bekend dat het zijn aanbod van oplossingen voor WAN’s, datacenters en grote bedrijfsomgevingen gaat opwaarderen naar 400G. Service providers, cloud providers en grote ondernemingen kunnen zo de kostenefficiëntie van hun netwerken naar een hoger niveau tillen bij de overstap naar 400GbE. Deze overstap helpt ze de kosten per bit te verlagen en de groeiende vraag van bandbreedte bij te benen die het gevolg is van trends als 5G, augmented reality, virtual reality, cloud computing en de productie en distributie van 4K-video.

Juniper Networks kondigt onder meer 400 GbE-innovaties aan binnen zijn PTX-, QFX- en MX-reeks die ondersteuning bieden voor een breed scala aan toepassingen. Dit zijn toepassingen als backbone-netwerken, peering, datacenter-interconnects, horizontaal schaalbare metro core-netwerken, cloudgebaseerde telecomdiensten en hyperscale IP-structuren voor datacenters. Al deze toepassingen vragen om hoge bandbreedte, lage latency en compromisloze beveiliging. Juniper Networks bouwt verder op de recent geïntroduceerde, voor 400 GbE geschikte Penta Silicon-chip om nieuwe generaties van ExpressPlus- en Q5-chips af te leveren die native 400 GbE- en Flex Ethernet-ondersteuning combineren met een hechtere integratie met MACsec voor alle typen interfaces. De nieuwe chip biedt als eerste binnen de branche ondersteuning voor 400 GbE MACsec ter voorkoming van pogingen om het dataverkeer te onderscheppen. De geavanceerde chip van Juniper Networks biedt alle functies van eerdere generaties en vult die aan met uitgebreide ondersteuning voor telemetrie, SPRINGv6 en VXLAN EVPN.

Service providers, cloud providers en grote ondernemingen staan voor de uitdaging om het exponentieel groeiende verkeer op te vangen. Juniper blijft zijn belangrijkste productreeksen verbeteren om de kostenefficiëntie van netwerken naar een hoger plan te brengen en tegemoet te komen aan de uiteenlopende netwerkbehoeften van klanten. Met deze innovaties biedt Juniper hen mogelijkheden en de flexibiliteit en programmeerbaarheid die zij nodig hebben om zich voortdurend aan nieuwe technologische ontwikkelingen aan te passen.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter