Google introduceert nieuwe tools binnen G Suite
25-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google introduceert nieuwe tools binnen G Suite

Google Cloud heeft tijdens Google Cloud Next ‘18 in San Francisco verschillende nieuwe oplossingen en tools binnen G Suite geïntroduceerd. Het gaat om nieuwe features voor het optimaliseren van security en slimme tools die gebruikers werk uit handen kunnen nemen.

Security-functionaliteiten

Security Center - Investigation tool
De investigation tool voegt geïntegreerde herstelmaatregelen toe aan de preventie- en detectiemogelijkheden van het security center, dat eerder dit jaar werd vernieuwd. Hiermee kunnen admins mogelijk geïnfecteerde gebruikers identificeren. Ook kunnen ze zien of bestanden onterecht extern gedeeld zijn, en waar nodig de toegang tot bepaalde Drive-folders ontzeggen en malafide e-mails verwijderen. De investigation tool heeft een gebruiksvriendelijke interface en geeft een duidelijk overzicht op een centrale plek, zonder dat er meerdere logs doorgespit hoeven worden. De investigation tool is beschikbaar als onderdeel van het Early Adopter Program (EAP) for G Suite Enterprise-klanten.

G Suite - support voor dataregio’s
Klanten kunnen binnen G Suite zelf bepalen waar zij hun data primair willen opslaan: wereldwijd, in de Verenigde Staten, of in Europa. Ook is het beheren van deze data vereenvoudigd. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld wijzigingen doorvoert in een bestand of het verplaatst, wordt de data ook automatisch verplaatst zonder dat dit gevolgen heeft voor toegankelijkheid van het bestand of de beschikbaarheid voor de medewerkers. Dataregio’s for G Suite is vanaf heden beschikbaar voor alle G Suite Business en Enterprise klanten, zonder extra kosten.

Werk uit handen

Smart Reply in Hangouts Chat
Smart Reply was al een veelgebruikte tool in Gmail, die nu ook beschikbaar wordt voor Hangouts Chat. De technologie herkent berichten die een antwoord nodig hebben en stelt drie antwoordmogelijkheden voor. Deze opties die klinken zoals je normaal gesproken zou reageren en zijn casual maar geschikt voor de werkplek.

Smart Compose
Smart Compose sluit automatisch je e-mails op een geschikte manier af: het vult bijvoorbeeld een groet en veel gebruikte zinnen al voor je in. Daarnaast kan de tool ook alvast gepersonaliseerde informatie zoals je kantoor- of thuisadres invullen. De tool wordt slimmer mettertijd en leert bijvoorbeeld hoe je normaal gesproken bepaalde mensen begroet in een e-mail, waardoor het lijkt alsof je het echt zelf geschreven hebt.

Grammar Suggestions in Docs
Grammar Suggestions helpt om de onvermijdelijke grammaticale fouten in documenten zoveel mogelijk te onderscheppen. De unieke, op automatische vertalingen gebaseerde aanpak kan fouten herkennen en stelt onmiddellijk correcties voor. Dit gaat van eenvoudige grammaticale missers tot aan de zwaardere, complexere regels. Middels machine learning wordt deze vaardigheid steeds verder uitgebreid.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud