Google breidt non-profitprogramma uit met Data Solutions for Change

26-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google breidt non-profitprogramma uit met Data Solutions for Change

Google ondersteunt non-profitorganisaties en NGO’s al sinds 2007 door het beschikbaar stellen van cloud-producten en -diensten. Het begon met Google Earth Outreach, maar sindsdien zijn G Suite for Nonprofits, GCP Public Datasets en Kaggle Data Science for Good Events daar aan toegevoegd. Tijdens Google Cloud Next ’18 in San Francisco maakte Google bekend dat het non-profitprogramma wordt uitgebreid met een programma dat is gericht op data-analyse en machine learning: Data Solutions for Change.

Data-analyse oplossingen

Tegenwoordig kunnen non-profitorganisaties op ongekende schaal gegevens verzamelen en analyseren - denk bijvoorbeeld aan het gebruik van data om ziektes eerder en beter te signaleren. Dit soort dataprojecten vergt echter geavanceerde oplossingen op het gebied van data-analyse, terwijl de financiële en technische middelen van non-profitorganisaties en NGO’s beperkt zijn.

Positieve bijdrage 

Met Data Solutions for Change helpt Google non-profitorganisaties, door data-analyseoplossingen beschikbaar te stellen waarmee ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij en het milieu. Deelnemers aan het programma maken kans op verschillende voordelen: een Google Cloud-kredietbeurs gebaseerd op de behoeften, zelfstudieprogramma’s met Qwiklabs en Role-Based Support op ontwikkelingsniveau.

Big Data en AI-platformen

Met Google Cloud kunnen non-profitorganisaties nu enorme hoeveelheden data beheren dankzij de geïntegreerde big data- en AI-platformen:

  • Google BigQuery, het volledig beheerde data warehouse waarmee de organisaties data kunnen analyseren over het hele netwerk.
  • Google Cloud machine learning, oplossingen waarmee de organisaties gebruik kunnen maken van AI en toepassingen kunnen ontwikkelen van enorme omvang met ongekende snelheid, om hun werk te automatiseren.
  • Google Data Studio, helpt organisaties binnen enkele secondes van BigQuery-analyse tot datavisualisaties.
Terug naar nieuws overzicht
Cloud