Redactie - 27 juli 2018

Five Degrees neemt Libra in IJsland over

Five Degrees, de Nederlandse aanbieder van digitale bancaire software, neemt Libra - een aanbieder van primaire bancaire IT-systemen in de financiële sector in IJsland - over. Deze acquisitie geeft een impuls aan de internationale groeiambities van Five Degrees. Het biedt de mogelijkheid financials wereldwijd te ondersteunen met een aanbod aan digitale bancaire oplossingen die voldoen aan de moderne standaarden die klanten en toezichthouders eisen.

Dankzij de overname worden de oplossingen van Libra op het gebied van securities en leningen toegevoegd aan de bancaire oplossing van Five Degrees. Hiermee versterkt Five Degrees haar positie in de Europese markt voor digitale banking platforms. Bovendien kan zij een duidelijke roadmap bieden voor het vervangen van verouderde en kostbare backend systemen van klanten. Ook kunnen banken specifieke activiteiten vervangen door meer flexibele bancaire producten. Door de kracht van de producten van Five Degrees en Libra te bundelen, kunnen banken profiteren van een zeer hoge efficiency tegen lage kosten.

Libra heeft meer dan 40 hoogopgeleide professionals in dienst. Zij verrijken niet alleen het kennisniveau van Five Degrees, maar zijn bovendien gespecialiseerd in het gebruik van dezelfde technologische middelen. Dit maakt de interactie en uitwisseling van deze kennis met hun collega’s van Five Degrees zeer eenvoudig. Bovendien zijn zij zeer gedreven om hun expertise te delen via het omvangrijke mondiale platform dat Five Degrees biedt. De acquisitie versterkt de ambities van Five Degrees op het gebied van innovatie en fungeert als aanjager van haar strategie om te groeien in de internationale markt van digitale bancaire platforms.

Banken moeten overgang naar moderne standaarden maken
In de komende jaren zal de behoefte van banken om de switch naar ‘digital’ te maken sterk toenemen. Dit betekent dat zij moeten investeren in een digitale ruggengraat die communicatie mogelijk maakt met de allerlaatste oplossingen in de fintech marketplace. Five Degrees ondersteunt banken tijdens hun transitie naar dit ‘Nieuwe Normaal’ door hen te laten voldoen aan de moderne standaarden die klanten en toezichthouders van hen eisen.

“We zijn erg blij met de overname van Libra, een zeer sterke speler in de financiële markt in IJsland. Het is onze ambitie om onze internationale reikwijdte te vergroten en internationaal marktleider te worden op het gebied van digital banking”, vertelt Martijn Hohmann, CEO van Five Degrees. “We hebben een glasheldere strategie om deze ambities te realiseren. De gecombineerde expertise en staat van dienst van Five Degrees en Libra brengt ons in de unieke positie om klanten te ondersteunen bij een soepele overgang naar ‘digital’. Zo stellen we hen in staat te profiteren van een grotere flexibiliteit tegen lagere kosten. De acquisitie biedt een uitstekende mogelijkheid om deze vooruitgang in een stroomversnelling te brengen en toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten en medewerkers.”

Thordur Gislason, CEO van Libra vult aan: “Libra heeft de mogelijkheden voor groei de afgelopen jaren in kaart gebracht om de weg naar de toekomst vrij te maken voor onze klanten en de financiële markt in IJsland. Door onderdeel te worden van Five Degrees kunnen we onze klanten ondersteunen met nieuwe technologie, producten en services. Bovendien biedt dit mogelijkheden om onze kennis en ervaring in een grotere markt in te zetten. We geloven dat onze toekomstplannen uitstekend aansluiten op de visie en strategie van Five Degrees. Er liggen zeer uitdagende tijden voor ons.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!