Redactie - 27 juli 2018

Western Digital gaat voor een breder concept

Western Digital gaat voor een breder concept image

Wie harddisk zegt, denkt vrijwel direct aan Western Digital. Het bedrijf is een gevestigde naam en duikt in bijna alle IT-omgevingen met zijn opslagmedia op. Toch wil het management voor de toekomst een stabielere footprint en kiest voor een concept waarbij het managen van data prominent voorop staat.

“Western Digital: een data driven company”, is het motto aldus Phil Bullinger, general manager van Western Digital’s Data Center Systems groep. hij claimt: “Mensen zien Western Digital nog vaak als een legacy hardware bedrijf, dat moet nu echt veranderen”. Zijn betoog gaat verder: “Dit bedrijf heeft de unieke kans om de volgende generatie storage systems voor de zakelijke markt neer te zetten. Wij kunnen dingen doen die anderen niet kunnen. We hebben meer dan 2200 klanten en 3500 systemen uitgerold”. De stormbal is gehesen en nu moet men over gaan tot daden.

Tijdens een speciale perspresentatie op de campus in San Jose (Californië), wekt men de indruk zichzelf een beetje te zien als een ingeslapen bedrijf dat een shake up nodig heeft. De verkoop van opslagsystemen door de Data Center Systems divisie staat qua prijs onder druk en men presteert onvoldoende om intern een echte te maken. De recente adoptie van NVMe en cloud-technologie heeft de divisie belangrijke impulsen gegeven. De technologie die op de plank ligt is de basis waarop men verder wil gaan bouwen.

Naast deze strategische ommezwaai blijft er ook aandacht voor de huidige lijn van datacentrumproducten. Daarom introduceert men een nieuw en krachtig all-flash-array platform dat afkomstig is van de acquisitie van Tegile Systems en daarop aansluitende object storage software die juist via Amplidata naar binnen gehaald is. Het zijn allemaal pogingen om een statement te maken dat er achter Western Digital meer steekt dan enkel de productie en levering van harddisks. Dat Western Digital steeds meer een softwarebedrijf wordt is dan ook een gerechtvaardigde conclusie.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!