Redactie - 29 juli 2018

MetaPack geacquireerd door Stamps.com

MetaPack, specialist in e-commerce verzendoplossingen, heeft vandaag bekend gemaakt dat er een akkoord is bereikt met Stamps.com Inc. over een overname. Het bedrijf in online verzendsoftware-oplossingen betaalt 175 miljoen Britse pond (circa 197 miljoen euro) voor MetaPack.

De verkoop volgt op wederom een succesvol jaar voor MetaPack dat de afgelopen jaren een flinke groei wist te bewerkstelligen, zowel binnen als buiten Europa.
MetaPack zal na de verkoop een 100 procent dochterbedrijf van Stamps.com zijn en zal helpen om de ambitieuze groeidoelstellingen van Stamps.com waar te maken. Tot op heden was Stamps.com vooral gefocust op de ontwikkeling van zijn belangrijkste markt in de Verenigde Staten. Met de aankoop van MetaPack wordt de internationale strategie verder uitgebreid.

Beide bedrijven vullen elkaar goed aan. Het succes van de online diensten van Stamps.com en de verzendsoftware-producten voor de mkb-markt, in combinatie met MetaPacks positie in de online retail markt, leveren naar verwachting verdere samenwerkingsmogelijkheden op voor beide bedrijven. Dit zal resulteren in een verbeterde service voor de klanten van beide organisaties.

Op korte termijn verwacht Stamps.com dat MetaPack autonoom blijft opereren. Er worden geen veranderingen doorgevoerd in het managementteam en er zal geen platform-impact zijn. Op de lange termijn verwacht het bedrijf wel te gaan investeren in het platform om de klantpropositie van MetaPack verder te ontwikkelen.

“Dit is een zeer goede ontwikkeling voor MetaPack”, aldus Steve Rowley, Executive Chairman. “De overname door Stamps.com is een zeer goede aanvulling, waardoor wij onze propositie kunnen uitbreiden en ons wereldwijde carriernetwerk verder kunnen verbeteren. Het geeft ons meer schaalgrootte om onze global e-commerce klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De transactie is het resultaat van het hele MetaPack team dat buitengewone loyaliteit en inzet heeft laten zien om de groei van MetaPack te kunnen bewerkstelligen. Het MetaPack team was een cruciaal element in deze aankoop.”

Patrick Wall, oprichter van MetaPack: “Deze aankondiging is geweldig nieuws voor onze klanten, partners en medewerkers. We zijn zeer trots dat we bij de grote Stamps.com groep gaan horen. Daarmee bieden we onze klanten continuïteit, meer producten en een nog sterkere wereldwijde positie. E-commerce zal de aanjager blijven van de veranderingen in de retail markt. MetaPack heeft nu de beste propositie om aan de wereldwijde vraag vanuit de markt te voldoen. De mooiste jaren gaan zonder twijfel nog komen.”

“De aankoop van MetaPack is het bewijs van een significante strategische investering in onze wereldwijde e-commerce verzenddiensten”, aldus Ken McBride, voorzitter en CEO van Stamps.com. “MetaPack is het toonaangevende multi-carrier e-commerce platform voor ondernemingen, dat de grootste retailers ter wereld ondersteunt. MetaPack’s positie in Europa is een aanvulling op de sterke positie van Stamps.com in de VS. MetaPack levert daarnaast ook aan de grootste ondernemingen en retailers, wat een geweldige aanvulling is op de traditionele focus op kleinere bedrijven van Stamps.com. Samen zullen beide bedrijven beter in staat zijn om innovatieve oplossingen te leveren aan een in toenemende mate globaliserende e-commerce markt voor klanten in allerlei soorten en maten, die zich overal ter wereld bevinden."

MetaPack werd geadviseerd door Evercore inzake deze transactie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!