Redactie - 30 juli 2018

Google biedt nieuwe AI-gedreven oplossingen voor klantcontactcenters

Google biedt nieuwe AI-gedreven oplossingen voor klantcontactcenters image

Google introduceert een aantal nieuwe features en oplossingen waarmee met name klantcontactcenters hun virtuele interacties met klanten verder kunnen optimaliseren. Tijdens Google Cloud Next ‘18 in San Francisco werden de volgende features en oplossingen gepresenteerd.

Nieuwe features in Dialogflow Enterprise Edition
Met deze nieuwe beta-features kunnen AI-gestuurde virtuele assistenten voor klantcontactcenters worden ontwikkeld, waaronder telefonische callcenter-medewerkers, ook wel bekend als IVR (interactive voice response).

Met Dialogflow Phone Gateway is het mogelijk om binnen een minuut een werkend telefoonnummer toe te wijzen aan een virtuele callcenter-medewerker, die vervolgens gesprekken kan voeren met klanten. Alles wordt automatisch ingericht: de telefooninfrastructuur, spraakherkenning en spraaksynthese.

Dialogflow Knowledge Connectors kan ongestructureerde documenten zoals FAQ’s analyseren en interpreteren. Dit werkt als een aanvulling op vooraf gedefinieerde geautomatiseerde antwoorden op vragen van klanten

De interpretatie van chatberichten door AI-tools wordt nog wel eens bemoeilijkt door spelfouten en grammaticale fouten. Dialogflow Automatic Spelling Correction kan deze fouten nu automatisch herstellen waardoor de kwaliteit van het klantcontact toeneemt

Diagflow Sentiment Analysis maakt gebruik van de Cloud Natural Language API voor het interpreteren van positieve, negatieve of neutrale sentimenten

Dialogflow kon al spraak omzetten in tekst. Door gebruik te maken van Google’s DeepMind WaveNet-technologie is het omzetten van tekst naar spraak nu ook verbeterd

Een verbeterde klantenservice-ervaring met Contact Center AI

De nieuwe Google Cloud Contact Center AI-oplossing geeft callcenter-medewerkers nog meer tools om de klantervaring te optimaliseren.

Agent Assist ondersteunt callcenter-medewerkers in real-time door het opzoeken van relevante aanvullende informatie, zoals inhoudelijke artikelen en het automatisch uitvoeren van relevante taken.

Daarnaast analyseert Topic Modeler met behulp van Google AI historische audio- en chatconversaties, waardoor medewerkers meer inzicht krijgen in onderwerpen die vaak aan bod komen en trends op het gebied van klantinteracties.
Meer informatie over deze tools, features en oplossingen is te lezen op het Google Blog.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!