Dynatrace gaat voor software intelligence voor Google Cloud Platform

28-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dynatrace gaat voor software intelligence voor Google Cloud Platform

Dynatrace, aanbieder van software intelligence, heeft op Google Cloud Next 2018 ondersteuning voor het Google Cloud Platform (GCP) bekendgemaakt. Daardoor kunnen operationele teams de scope van het Dynatrace-platform verbreden naar workloads in Google Cloud. Met als voordeel dat zij niet meer handmatig en met aparte tools onafhankelijke Kubernetes clusters hoeven te monitoren. Ook kunnen zij dan met AI-ondersteuning performancevragen over GCP workloads beantwoorden. Na deze aankondiging ondersteunt Dynatrace alle belangrijke cloudomgevingen, waaronder GCP, Microsoft Azure, AWS, Red Hat OpenShift, Pivotal Cloud Foundry en andere cloud- en containertechnologieën.   

Google Kubernetes Engine en Google App Engine ondersteuning

Dynatrace levert 'out-of-the-box' tracing voor Google Kubernetes en App Engine en volledige ondersteuning voor Kubernetes Container Optimized OS. Deze functionaliteit levert diepgaand inzicht op in alle GCP-omgevingen. Daardoor kunnen bedrijven sneller performanceproblemen oplossen, container workloads optimaliseren en en efficiënter hun cloud operaties opschalen.

Dynatrace biedt tevens anomaliedetectie en analyses van probleemveroorzakers op basis van AI-technologie, als uitbreiding van de Stackdriver in Google Cloud. Met als resultaat dat bedrijven eenvoudiger een holistisch inzicht krijgen in de status van hun steeds complexere IT-omgeving.

Moeilijker te monitoren gedistribueerde IT-omgevingen

"GCP wordt een integraal onderdeel van de cloudstrategie van steeds meer organisaties, met een jaarlijkse groei van 100 procent", zegt Alois Reitbauer, VP en Chief Technology Strategist van Dynatrace. "Wij zien die groei ook binnen onze eigen klantenkring, vooral gedreven door een toename van de Kubernetes en Cloud Native Computing Foundation projecten. Als bedrijven naar deze platformen migreren krijgen ze te maken met extreem complexe gedistribueerde IT-omgevingen, die moeilijker te monitoren zijn. Wij zijn uniek in de mogelijkheden om alle cloud stacks te ondersteunen (native en hybride) en bieden een 'all-in-one' platform met geavanceerde AI-ondersteuning."

Terug naar nieuws overzicht
Software