Redactie - 28 juli 2018

Gartner onthult de Cool Vendors van 2018 die technologie en business samenvoegen

CIO's en IT-managers hebben behoefte aan leveranciers die technologie en business scenario's kunt samenvoegen tot veelzijdige problemen op te lossen. 2018 Cool Vendors onderzoek van Gartner, Inc. onderzoekt verstorende leveranciers die snelle transformatieprojecten uitvoeren, het gebruik van technologie optimaliseren en uitdagingen oplossen die al lang bestaan.

De Gartner 2018 Cool Vendors- onderzoeksprofielen 269 Cool Vendors in 66 rapporten. Veel van deze providers maken gebruik van digitalisering , blockchain , kunstmatige intelligentie (AI), conversationele gebruikerservaring enInternet of Things (IoT) om de volgende generatie van innovatie te bouwen en bieden ongekende mogelijkheden om nieuwe bedrijfsmodellen te exploiteren.

De definitie van Gartner van een Cool Vendor is een klein bedrijf dat een technologie of service aanbiedt die:

Innovatief - stelt gebruikers in staat om dingen te doen die ze voorheen niet konden doen

Impact - heeft een zakelijke impact, of zal dit hebben, niet alleen technologie omwille van zichzelf

Intrigerend - heeft de interesse van Gartner de afgelopen zes maanden gekregen

"Als een van Gartner's 2018 Cool Vendors wordt genoemd, betekent dit dat je moet opvallen, maar het betekent ook iets doen dat de moeite waard is", aldus Daryl Plummer , vice-president en Gartner Fellow. "Een coole leverancier zijn in 2018 draait allemaal om het oplossen van moeilijke problemen in segmenten, waaronder bank- en beleggingsdiensten, uitvoering van supply chain en IoT-beveiliging."

CIO's vinden dat de trends in technologische evolutie steeds meer elkaar kruisen. Tegelijkertijd is de evolutie van bedrijfstransformatie zo sterk afhankelijk van technologie dat het moeilijk is ze uit elkaar te halen. Dit is een van de belangrijkste pijlers van digitaal zakendoen en een groot voordeel wanneer het goed wordt uitgevoerd. Dit betekent dat meer leveranciers door middel van technologie betrouwbare gebruiksgevallen moeten bieden voor bedrijfsinnovatie.

"Voor CIO's kan het vinden van de juiste use case moeilijk, maar lonend zijn. Om hun digitale bedrijf op te bouwen en uit te breiden, moeten ze nieuwe leveranciers, strategieën en richtingen voor hun bedrijf overwegen en testen, terwijl ze nadenken over het toekomstige gebruik van technologie om de omzetgroei te stimuleren. "zei meneer Plummer. "Onze aanbevolen coole leveranciers zijn misschien geen eenhoorns, maar ze kunnen oplossingen bieden voor mensen die van digitale successen houden."

Sinds Gartner in 2004 het Cool Vendors-rapport introduceerde, zijn meer dan 3700 Cool Vendors geprofileerd. Enkele Cool Vendors zijn zelf IT-megavendors geworden, terwijl andere zijn overgenomen door megavendors en andere betrouwbare bedrijven; sommigen zijn echter eenvoudigweg van de radar verdwenen. Hoewel de verzameling Cool Vendors in 2018 niet volledig is, hebben Gartner-analisten een aantal bedrijven geselecteerd om te benadrukken op basis van hun gevoel voor de impact van vandaag en kunnen ze in de nabije toekomst zijn.

Aanvullende informatie is beschikbaar in het rapport "Cool Vendors 2018: technologieën en business komen samen om de harde problemen op te lossen - een Gartner Trend Insight-rapport.". Dit speciale rapport bekijkt hoeveel van de Cool Vendors dit jaar gelijke tred houden met het oplossen van langdurige problemen op elegante manieren en het integreren van nieuwe technologieën in elk bedrijfsscenario.

 Aanvullende informatie over de 2018 Cool Vendors is beschikbaar in het Gartner-webinar Cool Vendors 2018: Unicorns are hard to find."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!