Witold Kepinski - 29 juli 2018

Also omzet is eerste helft 2018 stabiel bij minder winst

IT Distributeur Also behaalde in het eerste halfjaar van 2018 een omzet van 4,18 miljard euro, wat een goede een procent hoger is dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. De geconsolideerde winst bedraagt 27 miljoen euro en de winst voor belastingen bedraagt 40 miljoen euro, wat in beide gevallen onder de vergelijkbare resultaten van vorig jaar ligt.

De distributeur noemt valuta-effecten en structurele optimalisatiekosten als redenen voor de daling zo meldt CEO Gustavo Möller-Hergt (foto): "De afgelopen jaren hebben we de basis gelegd voor het optimaliseren van onze structuur door middel van een groot aantal maatregelen. Onze investeringen in een verenigd ERP-systeem van SAP, CRM-software en een business intelligence-platform stellen het transformatieteam in staat sneller dan verwacht efficiëntiemaatregelen te implementeren. We schatten dat vanaf de tweede helft van 2019 een volledige besparing van tussen 25 en 30 miljoen euro zal worden gerealiseerd met een eenmalige inspanning van 12 tot 15 miljoen euri. We verwachten de eerste positieve effecten in de komende zes maanden."

Nederland

De netto-omzet in het marktsegment Noord / Oost-Europa (België, Denemarken, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Slovenië) steeg met 4,0 procent tot 1,866 milard euro in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar . De EBT-marge daalde tot 0,4 procent in vergelijking met 1,0 procent in het voorgaande jaar. Naast de herstructureringseffecten hadden wisselkoersveranderingen een negatieve invloed op het segment.

Also blijft streven naar het stroomlijnen van zijn processen, de kosten te verlagen en tegelijkertijd de klantfocus verscherpen. Na de succesvolle harmonisatie van IT-systemen zullen productbeheer en orderinvoer nu worden geoptimaliseerd en tegelijkertijd de nationale verkooporganisaties worden versterkt.

Verder wordt door Also volop ingezet op groeimarkten zoals 3D Printing, security, IoT en cloud / As a Service diensten.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!