Witold Kepinski - 29 juli 2018

NETGEAR boekt meer meer omzet in tweede kwartaal 2018

In het tweede kwartaal van 2018 bedroeg de netto-omzet van NETGEAR 366,8 miljoen dollar, vergeleken met 330,7 miljoen dollar in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar, een stijging van 10,9%.

Het nettoverlies bedroeg 5,2 miljoen dollar, vergeleken met een nettowinst van 14,6 miljoen dollar in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar.

NETGEAR verwacht dat de netto-omzet in het derde kwartaal van 2018 tussen 380 miljoen en 395 miljoen dollar zal liggen, met een operationele marge van GAAP van (2,2)% tot (1,2)% en niet-gaap-bedrijfsmarge in het bereik van 4,0% tot 5,0%. 

Patrick Lo (foto) , Chairman en Chief Executive Officer van NETGEAR, verklaarde: "We hadden een uitstekend tweede kwartaal in 2018, aangedreven door Arlo, Orbi, de Nighthawk Pro Gaming Router, kabelmodems en gateways en onze SMB-switches. de omzet voor het kwartaal kwam ruim boven het bereik van de omzetgidsen en we zijn ook verheugd over de groei op jaarbasis in alle drie de segmenten voor het tweede kwartaal, wat voor NETGEAR over het algemeen een groei van 10,9% opleverde. "

Lo vervolgde: "We blijven ons richten op de geslaagde scheiding van de Arlo-activiteiten van NETGEAR, evenals onze strategie voor abonnementsdiensten voor alle drie de segmenten."

Christine Gorjanc , Chief Financial Officer van NETGEAR, voegde hieraan toe: "Tijdens het tweede kwartaal van 2018 gebruikten we de kasstroom uit operationele activiteiten van 16,9 miljoen dollar, wat onze totale kasstroom genereert over de volgende twaalf maanden naar 124,2 miljoen dollar."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!