Redactie - 31 juli 2018

LANCOM en Rohde & Schwarz gaan samen verder

De Duitse netwerkinfrastructuurfabrikant LANCOM Systems en de technologiegroep Rohde & Schwarz bundelen hun krachten om de basis te leggen voor voortdurende, duurzame en bovengemiddelde groei in de markt voor netwerk- en cyberbeveiligingsoplossingen. Rohde & Schwarz neem hierbij LANCOM geheel over.

Rohde & Schwarz is sinds november 2016 meerderheidsaandeelhouder van LANCOM. Om de gerichte groeistrategie van beide bedrijven te versterken, breidt de in München gevestigde technologie groep zijn belang in de Duitse fabrikant van netwerkinfrastructuuroplossingen voor bedrijven en administratie nu uit tot 100 procent. LANCOM Systems zal opereren als een onafhankelijke dochteronderneming binnen de Groep.

LANCOM-oprichter Ralf Koenzen en co-managing director Stefan Herrlich zullen de activiteiten van LANCOM voortzetten en bijkomende taken binnen de groep op zich nemen. Ralf Koenzen zal leiding geven aan Rohde & Schwarz's nieuw opgerichte Networks & Cybersecurity divisie, waar Rohde & Schwarz Cybersecurity ook zal worden geïntegreerd. Stefan Herrlich wordt lid van de raad van toezicht van Rohde & Schwarz Cybersecurity GmbH.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!