Pure Storage, NetApp, HPE, IBM, Dell EMC, Hitachi Vantara leiders in Solid-State Arrays

31-07-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Pure Storage, NetApp, HPE, IBM, Dell EMC, Hitachi Vantara leiders in Solid-State Arrays

Pure Storage, NetApp, HPE, IBM, Dell EMC, Hitachi Vantara en Kaminario zijn leiders in Solid-State Arrays (SSA). Dit meldt het 2018 Gartner Magic Quadrant for Solid-State Arrays rapport van analisten Valdis Finks, John Monroe, Joseph Unsworth en Santosh Rao.

Er zijn dus zeven all-flash array marktleiders waarbij Pure Storage aan kop staat. NetApp staat nu op de tweede plaats. HPE heeft weer op zijn beurt een voorsprong genomen op IBM.

Over koploper Pure Storage zgt Gartner dat het vaak het tempo en de richting van de solid-state array-markt heeft bepaald. Dit is te zien aan de beweging naar een nieuw gebied zoals kant-en-klare oplossingen voor AI met AIRI. Gartner stelde voor dat Pure zijn internationale aanwezigheid nog moet vergroten en zijn activiteiten binnen belangrijke branchebranches, zoals de overheid, moet uitbreiden.

Gartner zegt verder dat het nog te vroeg is om de recente Dell EMC PowerMax-array te beoordelen met zijn deduplicatie, die de eerdere VMAX ontbeerde, en de NVMe-technologie. Volgens Gartner is Dell EMC nog steeds de grootste leverancier van solid-state arrays in de markt.

Lees meer in The Register die het rapport heeft geanalyseerd.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware