SLTN, Albert Hooijer over Microsoft Inspire
02-08-2018

SLTN, Albert Hooijer over Microsoft Inspire

De Microsoft Inspire partnerconferentie werd dit jaar gehouden in Las Vegas. Enkele honderden Nederlandse partners waren aanwezig, waaronder ook Albert Hooijer van SLTN Inter Access. Hij deelt zijn ervaringen over deze conferentie met Dutch IT-channel.

Hoe belangrijk is Microsoft voor SLTN welke specifieke oplossingen bieden jullie aan? Bijvoorbeeld Azure Cloud en/of Office propositie

Zonder uitzondering gebruiken onze klanten de technologie van Microsoft. We zien dat de cloud oplossingen daarin zeer snel toenemen. Windows 10 en Office365 is de standaard geworden bij de meeste implementaties van Uw Ideale Werkplek. Als multi-vendor huis bieden we klanten oplossingen van meerdere leveranciers, maar Microsoft is vertegenwoordigd bij elke klant. In een toenemende mate is ook Azure, naast onze SLTN Cloud, een vaste component in de oplossing.

Wat zijn voor jullie de belangrijkste nieuws hoogtepunten (product of visie) van de Microsoft Inspire conferentie?

Wat mij vooral opviel is dat Microsoft niet meer Cloud aan het verkopen is maar dat als een gegeven neemt en spreekt over wat er gerealiseerd is bij klanten. Daarnaast viel mij vooral ook op dat er niet gesproken werd over de vorig week uitgekomen preview van Exchange 2019, Server 2019 of andere on-premise producten. Het is duidelijk dat die producten vooral ondersteunend zijn aan het grotere plaatje van Azure en Office 365.

Het was goed om te zien dat Microsoft zich inzet voor ‘spelregels’, of zoals ze het zelf zeggen een ‘New Geneva Agreement’ voor Artificial Intelligence. De ontwikkelaars van deze AI zouden zich volgens Microsoft aan een code moeten houden om te zorgen dat niemand buiten gesloten wordt.

Wat vond je zelf het leukste moment tijdens Inspire? (bv netwerken met collega’s/ peers etc.)

Naast het contact met het concullega’s, partners, Microsoft medewerker om het eigen netwerk te onderhouden en uit te bouwen was de Corenote van Satya Nadella inspirerend. De reactie van het stadium op zijn opkomst was indrukwekkend, waarschijnlijk ook voor hemzelf. Het partnerlandschap staat duidelijk achter de keuze en Satya en de richting waar hij met Microsoft naar toe gaat. Voor mij was het de eerste keer in Las Vegas, dus naast het formele programma natuurlijk genoten van de gekte van de stad.

Wat zijn je plannen met Microsoft voor de komende tijd?

We gaan door op de reeds ingeslagen weg met een focus op direct toepasbare oplossingen voor onze klanten. Daarbij zullen we (nog) meer gas geven op de migratie naar Azure, het moderniseren van de werkplekomgeving en het opbouwen van een ‘Data Estate’ voor onze klanten.  Op basis van nieuwe Microsoft contacten die we op Inspire hebben opgedaan zullen we gezamenlijk enkele markten benaderen.

We helpen onze klanten succesvol te zijn in hun core business en ontzorgen ze op ICT vlak.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

microsoft