Witold Kepinski - 01 augustus 2018

Main Mezzanine Capital realiseert closing eerste mezzanine fonds

Main Mezzanine Capital heeft een eerste closing gerealiseerd van haar mezzanine fonds met een doelgrootte van 100 miljoen euro. Via dit fonds worden mezzanineleningen verstrekt aan ondernemingen in de ICT sector in de Benelux en DACH regio. De funding is afkomstig van Main Capital Partners, vermogende particulieren, family offices en (inter-)nationale institutionele partijen.

Mezzanineleningen zijn achtergestelde leningen die worden aangewend ter (co)financiering van (inter-)nationale groei, overnames en management buy-outs. Vanuit kantoren in Amsterdam en Düsseldorf richt Main Mezzanine Capital zich op groeiende en winstgevende ICT ondernemingen met schaalbare en recurring business modellen, een omzet vanaf € 3M en een sterk management team. De omvang van de mezzanineleningen varieert van 2 tot 8 miljoen euro.

Lars van ’t Hoenderdaal (Managing Partner): “Wij zijn zeer verheugd met het realiseren van de eerste closing van ons mezzanine fonds. Vanuit de markt ervaren wij veel vraag naar deze vorm van financiering, waarbij wij enerzijds ondernemers ondersteunen in het realiseren van hun ambities en anderzijds aantrekkelijke rendementen realiseren voor onze funders. Wij ervaren een goede dealflow en hebben de eerste lening reeds ingebracht.”

Main Mezzanine Capital (www.mainmezzanine.nl) is onderdeel van Main Capital Partners, een investerings- en financieringsbedrijf. Tot op heden zijn 18 leningen verstrekt op een ‘deal-by-deal’ basis met een totale lening omvang van € 45M. De type deals zijn een mix van groei, overname en management buy-out transacties. Ondertussen hebben reeds 7 exits plaatsgevonden tegen aantrekkelijke rendementen voor onze funders. Door de sterke groeiontwikkeling van de ondernemingen in de mezzanine portefeuille bestaat veel belangstelling van (inter-)nationale strategische en financiële (PE) spelers.

In de huidige portefeuille zitten internationale, snelgroeiende en winstgevende ICT ondernemingen zoals bijvoorbeeld KAIROS (healthcare biobanking en clinische trial software), OnGuard (Credit management software), DataManagement Professionals (security en data opslag), Spotzer (digital marketing) en All Solutions (ERP software).

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!