Wouter Hoeffnagel - 01 augustus 2018

Getronics neemt ITS Overlap over

Getronics neemt ITS Overlap over image

Getronics neemt ITS Overlap over. ITS Overlap is een Franse ICT-integrator die over vijf locaties in Frankrijk beschikt, een jaarlijkse omzet van 50 miljoen euro realiseert en meer dan vierhonderd klanten bedient. De leverancier van digitale diensten richt zich in de eerste plaats op het leveren en optimaliseren van IT-infrastructuren voor middelgrote bedrijven en is gespecialiseerd in digitale integratie en transformatie.

De overname van ITS Overlap is in lijn met de groeistrategie van Getronics, die zowel organisch als anorganisch is. Het bedrijf nam eerder deze week ook al Pomeroy in de Verenigde Staten over. Dit bedrijf richt zich op de digitale transformatie van de werkplek. Getronics is een Europese leverancier van oplossingen voor digitale transformatie met een wereldwijde geconsolideerde omzet van 1,3 miljard euro. Getronics is aanwezig in 23 landen wereldwijd en bedient meer dan 110 landen via de Global Workspace Alliance. Het bedrijf wil nieuwe, lokale klantenrelaties opbouwen en lokale oplossingen aanbieden, gesteund door de kracht van een organisatie die wereldwijd diensten kan leveren.

Aanwezigheid vergroten

Met de overname vergroot Getronics zijn aanwezigheid op de Franse markt. “Met drie van haar twintig Europese datacenters in Frankrijk was Getronics daar al een gevestigde waarde. Nu kunnen we dankzij de overname onze klanten nog beter dienen met een groter assortiment totaaloplossingen op het vlak van integratie, bedrijfssoftware – bijvoorbeeld voor luchthavens en gezondheidszorgsystemen –, multicloudbeheer en unified communications”, licht Francis Weill, Managing Director France and Western & Central Europe van Getronics, toe.

“Getronics bood het beste plan voor de werknemers van ITS Overlap”, meldt Jean-Michel Bénard, hoofd en CEO van de ITS Group. “Ze worden opgenomen in een ambitieuze groep waarmee we blijven samenwerken aan gezamenlijke projecten. Ook voor de klanten en partners van ITS Overlap was Getronics het beste project: dankzij de complementariteit van onze respectievelijke diensten, maar ook dankzij onze specifieke kennis van de Franse markt enerzijds, en het wereldwijde bereik van Getronics anderzijds kunnen we onze gecombineerde portfolio's verder uitbreiden en verbeteren om onze klanten nog beter te dienen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!