Wouter Hoeffnagel - 02 augustus 2018

AFIBER installeert PoP in Datacenter.com Amsterdam AMS1

Datacenter.com, een channel gefocuste aanbieder van on-demand colocatie diensten, voegt AFIBER toe aan zijn connectivity portfolio in Datacenter.com Amsterdam AMS1. AFIBER heeft hiervoor een netwerk Point of Presence (PoP) geïnstalleerd in het Datacenter.com Amsterdam AMS1 datacenter.

AFIBER is een internationale aanbieder van ‘software defined optical networking’ diensten (retail en wholesale) gevestigd in Heemstede. De sterk geautomatiseerde en flexibele workflows van AFIBER voor het leveren van dark fiber en wavelength services worden ondersteund door een optisch netwerk. Dit netwerk levert een hoge capaciteit en lage latency verbindingen met wereldwijde carriers en netwerkdienstverleners, meer dan 50 datacenters in de Randstad en regionale gebieden in Nederland en meer dan 1.000 bedrijfsverzamelgebouwen.

Meer diversiteit

"Verscheidene AFIBER klanten en prospects vragen al enige tijd om onze netwerkdiensten beschikbaar te hebben in Datacenter.com Amsterdam AMS1," zegt Jochem de Gruyter, CEO van AFIBER. "Als je de datacentermarkt in de metropool Amsterdam echt volledig wilt afdekken, dan moet je als netwerkdienstverlener een volledig onafhankelijke en klantgerichte benadering erop na houden. Het toevoegen van AMS1 aan ons optische netwerk biedt meer diversiteit aan onze klanten en serviceproviders en onderstreept onze connectiviteitsstrategie voor high density data en cloud colocatie.”

Het datacenter.com AMS1 datacenter is gevestigd in het zakendistrict in Amsterdam Zuidoost, een gebied met een hoge dichtheid als het gaat om beschikbare carrier fibers. Datacenter.com biedt flexibele, on-demand colocatie diensten met maandelijkse contracten. Het bedrijf verwacht dat AFIBER's geautomatiseerde connectiviteitspropositie gericht op lage latentie en hoge veiligheid een aantrekkelijke aanvulling zal vormen op de connectiviteitsopties die reeds beschikbaar zijn in Amsterdam AMS1.

Real-time: netwerkspecificaties, design

AFIBER beschkt over zelfontwikkelde managementsoftware voor het optische netwerk, dat zorgt voor een geautomatiseerde en snelle levering van dark fiber en wavelength services. Retailklanten en kanaalpartners kunnen via de online AFIBER-toepassingen hun netwerkvoorkeuren op afstand kiezen en configureren. Zij kunnen het type netwerkdienst, de geprefereerde route(s) en technische specificaties voor de uitrol selecteren. Het netwerkbeheersysteem van AFIBER genereert vervolgens automatisch een optimaal netwerkontwerp, terwijl de prijzen, technische specificaties en offertes in real-time worden aangemaakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!