Ontrack breidt zijn data recovery services voor mobiele apparaten uit

Ontrack breidt zijn data recovery services voor mobiele apparaten uit

02-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Ontrack breidt zijn data recovery services voor mobiele apparaten uit

Data recovery bedrijf Ontrack breidt zijn data recovery services voor mobiele apparaten uit. Het bedrijf heeft twee nieuwe laboratoriums in Polen en het Verenigd Koninkrijk geopend om data op smartphones te herstellen. Ook is het bedrijf gestart met het via de cloud aanleveren van teruggehaalde gegevens, waardoor klanten hun data eerder terug hebben.

Ontrack ziet de vraag naar het herstellen van data op smartphones enorm toenemen. In 2017 ontving Ontrack maar liefst 13.000 aanvragen voor het herstellen van data op smartphones. Om te voldoen aan deze vraag heeft Ontrack twee speciale laboratoriums geopend om zijn Europese klanten te bedienen. De nieuwe locaties maken gebruik van gespecialiseerde hardware en gepatenteerde softwaretools die helpen de hersteltijd terug te dringen.

Toenemende vraag

“Het afgelopen jaar hebben we een aanzienlijke toename gezien in de vraag naar smartphone en tablet data recovery,” aldus Phil Bridge, Senior Vice President Data en Storage Technologies bij Ontrack. "Dankzij de nieuwe laboratoriums kunnen we onze services uitbreiden en geven we zowel consumenten als zakelijke gebruikers toegang tot diensten die gericht zijn op kwaliteit met de strengste normen op het gebied van security en privacy."

"Dankzij onze geüpgradede faciliteiten, gepatenteerde tools en investeringen in R&D kunnen we iedere klant bedienen. Het maakt daarbij niet uit in welke situatie de klant zich bevindt of om welk type apparaat het gaat."

Wat te doen bij dataverlies?

Ontrack adviseert de volgende stappen te ondernemen bij dataverlies:

  • Stop onmiddellijk met het gebruik van het apparaat. Probeer het niet zelf te repareren omdat gegevens dan permanent verloren kunnen gaan;
  • Probeer het apparaat niet op te laden of aan te zetten als het apparaat is beschadigd door vloeistof. Verwijder indien mogelijk de batterij, wikkel het apparaat in een vochtige doek en plaats het in een afgesloten plastic zak;
  • Neem contact op met Ontrack om ervoor te zorgen dat het apparaat wordt opgehaald.
Terug naar nieuws overzicht
Mobility