Witold Kepinski - 02 augustus 2018

MessageBird introduceert samenwerking met WhatsApp Business Solution

MessageBird introduceert samenwerking met WhatsApp Business Solution image

MessageBird, het in Amsterdam gevestigde, wereldwijde cloudcommunicatieplatform, integreert de WhatsApp for Business-API in het MessageBird-communicatieplatform. De WhatsApp Business Solution stelt bedrijven in staat met meer dan 1,5 miljard WhatsApp-gebruikers in 180 landen te communiceren. MessageBird is een geverifieerde provider van de WhatsApp for Business Solution en biedt bedrijven volledige ondersteuning bij het integreren van de WhatsApp Business Solution in hun klantcommunicatiestrategieën.

"De consument van tegenwoordig wil graag snelle toegang tot bedrijven, waar ter wereld ze zich ook bevinden," zegt Robert Vis, CEO van MessageBird. “Dankzij deze integratie kunnen bedrijven van elk formaat eenvoudig en snel verbinden met het wereldwijde publiek van WhatsApp. MessageBird kijkt er naar uit bedrijven te ondersteunen bij de integratie van de WhatsApp Business Solution en zo bij te dragen aan het naar een hoger niveau tillen van klantrelaties van deze bedrijven."

Zodra eindklanten zich hebben aangemeld voor communicatie via WhatsApp, kunnen bedrijven op eenvoudige wijze rich media delen zoals geolocaties, afbeeldingen en audio. Het is ook mogelijk video's te ontvangen om bijvoorbeeld beter te begrijpen wat klanten bedoelen en om ze beter te kunnen ondersteunen. De integratie met MessageBird stelt bedrijven bovendien in staat gebruik te maken van sms-fallback voor urgente berichten, zodat klanten altijd de beoogde communicatie ontvangen, ongeacht of ze toegang hebben tot het internet.

Met de aankondiging kunnen bedrijven diverse mogelijkheden toevoegen. Via www.messagebird.com/en/whatsapp kunnen zij zich aanmelden.

Waarschuwingen
Ondersteuning voor klantenservice door dringende updates te verzenden, zoals wijzigingen in reisroutes, systeemuitval en locatiegerichte meldingen.

Meldingen
Integreer eenvoudig informatie over bestellingen, leveringen, afspraakherinneringen en betalingsverwerking op een platform dat meerdere keren per dag door klanten bekeken wordt.

Klantenondersteuning
Maak het voor klanten mogelijk om diepgaande gesprekken aan te gaan met behulp van rich media, zodat supportmedewerkers de probleemoplossingen en klantenservice kunnen verbeteren.

De integratie van de WhatsApp Business Solution in het communicatieplatform van MessageBird biedt ook directe toegang tot Zendesk-ondersteuning voor het bijhouden van prestaties en analyses.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!