HP neemt Apogee over
02-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

HP neemt Apogee over

HP neemt het Britse Apogee Corporation over. Apogee is de grootste onafhankelijke leverancier van print, outsourced service en document- en procestechnologie. HP betaalt 380 miljoen Britse pond voor Apogee, omgerekend zo'n 427 miljoen euro.

De overname is onderdeel van de strategie van HP om de markt voor A3-kopieermachine te verstoren en zijn printstrategie uit te bouwen. Het bedrijf wil met behulp van de technologie en producten van Apogee zijn A3- en A4-productportfolio uitbouwen, gedifferentieerde oplossingen en tools ontwikkelen om zijn Managed Print Service (MPS) uit te bouwen en investeren in zijn directe en indirecte go-to-market (GTM) capaciteiten.

Contractuele sales

Enriques Lores, directeur HP Imaging en Print, geeft aan dat de overname van Apogee HP in staat stelt zich meer te richten op contractuele sales. "We verbeteren onze go-to-market en ons vermogen de services te leveren die nodig zijn om in de winstgevende contractuele markt te winnen. Deze deal vult onze bredere channel strategie aan en HP blijft zich inzetten om onze business verder op te bouwen via ons best-in-class partnerprogramma", aldus Lores.

Naar verwachting wordt de deal tegen het eind van kalenderjaar 2018 afgerond. De overname moet nog worden goedgekeurd. Nadat de overname is afgerond gaat Apogee als een onafhankelijke dochteronderneming van HP opereren. De raad van bestuur van Apogee zal bestaan uit managers van HP en Apogee. Apogee krijgt dezelfde commerciële relatie met HP als andere premium partners en krijgt toegang tot dezelfde tools en partnerprogramma's.

Terug naar nieuws overzicht