Samsung lanceert Galaxy Tab S4

Samsung lanceert Galaxy Tab S4

02-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Samsung lanceert Galaxy Tab S4

Samsung lanceert de Galaxy Tab S4. Met deze nieuwe 2-in-1 Android-tablet wil Samsung de productiviteit van gebruikers vergroten door hen slimmer en sneller te laten werken.

De Galaxy Tab S4 is Samsungs eerste tablet die dankzij DeX kan functioneren als een volwaardige PC-omgeving. Zo kunnen gebruikers multitasken, windows vergroten en verkleinen, content van de ene app naar de andere slepen en gebruik maken van zowel keyboard shortcuts als commando’s. Ook kunnen zij meerdere applicaties - zowel Android als Microsoft Office apps - direct op de Galaxy Tab S4 openen. De tablet is compatibel met HDMI-adapters, waardoor je de tablet kunt gebruiken als tweede scherm om multitasken en samen met collega's aan documenten werken te vereenvoudigen.

Samsung S Pen

De Galaxy Tab S4 is voorzien van Samsungs S Pen, die werd geïntroduceerd op de Galaxy Note. Deze pen ligt in de hand als een gewone pen, waardoor tekenen en schrijven op de tablet natuurlijk voelt. Naast het verbeteren van de productiviteit, helpt de S Pen gebruikers ook hun creativiteit te uiten. Zo kunnen zij met behulp van de pen schetsen, aantekeningen maken, navigeren, vertalen en notities bijhouden in Samsung Notes. Ook kunnen gebruikers met de S Pen gepersonaliseerde teksten in hun eigen handschrift versturen via Samsung Live Message.

Samsungs geïntegreerde beveiligingssysteem KNOX beschermt bedrijfsinformatie van gebruikers. Daarnaast is het mogelijk de werknemersinterface zo vorm te geven dat deze aansluit bij de bedrijfsuitstraling. Met de Book Cover Keyboard - die los wordt verkocht - kunnen gebruikers typen als op een toetsenbord. De Tab S4 is lichtgewicht met het oog op onderweg werken. Daarnaast is de snel oplaadbare 7.300 mAh batterij goed voor maximaal 16 uur aan video playback.

Veelzijdig scherm

Onderzoek toont aan dat Nederlanders een tablet het liefst gebruiken voor entertainment zoals het spelen van games, het bekijken van video’s of het lezen van boeken. Hier speelt Samsung op in met het 10,5 inch Super AMOLED (sAMOLED) display van de Galaxy Tab S4, met een screen ratio van 16:10 en een resolutie van 2560 x 1600, 287 PPI. De tablet heeft vier speakers met Dolby Atmos surround sound, tuned by AKG.

De Samsung Galaxy Tab S4 beschikt onder andere over Samsung Flow, dat helpt het verkeer tussen je verschillende devices te stroomlijnen zodat gebruikers op hun tablet verder kunnen werken. Via SmartThings is het mogelijk slimme apparatuur in huis of kantoor direct vanaf de Galaxy Tab S4 te bekijken en bedienen. Beheer bijvoorbeeld je agenda in Daily Board of gebruik Samsung Flow om documenten uit de cloud te bewerken.

Productspecificaties

 • Beeldscherm: 10.5” WQXGA (2560x1600) sAMOLED
 • Chipset: Qualcomm Snapdragon 835 Octa Core (2.35GHz + 1.9GHz)
 • LTE support: LTE Cat.16 CA
 • Geheugen: 4GB + 64 GB, microSD up to 400 GB
 • Camera: 13MP AF + 8.0MP, Flash
 • Poorten: USB3.1 (Type C), POGO
 • Sensoren: Accelerometer, Compass, Gyroscope, RGB, Proximity Iris Scanner, Hall Sensor
 • Draadloze connectiviteit: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, LTE: 4X4 MIMO / Wi-Fi: MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0
 • GPS: GPS + GLONASS, BEIDOU, GALILEO
 • Afmetingen: 249.3 x 164.3 x 7.1mm
 • Gewicht: 482g (Wi-Fi) / 483g (LTE)
 • Batterijcapaciteit: 7,300mAh, Fast Charging
 • OS: Android 8.1
 • Video: Opnemen: UHD 4K (3840x2160) @ 30fps / Playback: UHD 4K (3840x2160) @ 60fps

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S4 is vanaf 24 augustus verkrijgbaar in een Wi-Fi en een LTE-versie voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk €699,- en €759,-. Vanaf 1 augustus kun je de Galaxy Tab S4 al online bestellen en ontvang je gratis een Book Cover Keyboard t.w.v. €149,99.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware