'Cisco Systems wil Duo Security overnemen'
02-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

'Cisco Systems wil Duo Security overnemen'

Cisco Systems voert vergevorderde gesprekken over een overname van Duo Security. Door dit IT-beveiligingsbedrijf in te lijven wil Cisco zijn aanbod in de cloud uitbreiden.

Dit melden anonieme bronnen aan persbureau Reuters. De bronnen melden dat Cisco mogelijk 2 miljard dollar betaald voor Duo Security. Dit zou betekenen dat de overname van het security bedrijf de grootste overname is van Cisco sinds de overname van AppDynamics vorig jaar, waar het bedrijf 3,7 miljard dollar voor neerlegde.

Zero-trust security platform

Duo Security levert een 'zero-trust security platform' dat bedrijven in staat stelt gebruikers toegang tot applicaties te geven op basis van de zekerheid waarmee de identiteit van gebruikers kan worden vastgesteld en de veiligheid van hun apparaten. Dit in tegenstelling tot veel andere oplossingen, die uitsluitend kijken naar het netwerk waarop een gebruiker actief is. Het platform is cloud gebaseerd.

Indien de partijen overeenstemming bereiken, wordt de overname volgens de bronnen binnen enkele dagen bekend gemaakt. Cisco wil tegenover Reuters niet reageren op het gerucht, terwijl Duo Security geen reactie heeft gegeven op een verzoek om een reactie.

Terug naar nieuws overzicht
Security