Wouter Hoeffnagel - 03 augustus 2018

Motorola Solutions wint patentrechtszaak tegen Hytera Mobilfunk

Motorola Solutions maakt bekend een rechtszaak omtrent patentbreuk te hebben gewonnen van Hytera Mobilfunk, de Duitse dochteronderneming van het Chinese Hytera Communications Corporation Limited. Het regionale hof in het Duitse Mannheim oordeelde in de rechtszaak, ingediend op 24 juli 2017, dat Hytera het patent van Motorola Systems met nummer EP 1 139 562 B1 heeft geschonden. Dit patent omschrijft een technologie die zorgt voor een verbetering van de geluidskwaliteit van tweeweg hand- en autoradio’s door de vermindering van ongewenste ruis.

Als onderdeel van het vonnis dat Hytera het octrooi van Motorola Solutions schendt, heeft het hof Hytera een bevel opgelegd om gebruik, verkoop, invoer en distributie van inbreuk makende producten in Duitsland te beëindigen. Ook beveelt het hof de terugroeping en vernietiging van inbreuk makende producten die eerder door Hytera in Duitsland werden verkocht en houdt het Hytera aansprakelijk voor schade in een bevestigend oordeel.

Mijlpaal

Dit vonnis is de eerste uitspraak tegen Hytera in verband met het EP 1 139 562 B1 octrooi, dat Motorola Solutions tot nu toe niet elders in de wereld heeft bekrachtigd tegen Hytera. "De overwinning van vandaag markeert een nieuwe mijlpaal in onze wereldwijde inspanningen om Hytera verantwoordelijk te houden voor de inbreuk op onze octrooien en om de integriteit van ons intellectueel eigendom te behouden," zegt Mark Hacker, algemeen adviseur en hoofd administratieve zaken Motorola Solutions. “Wat voor ons belangrijk is, is dat het Hof van Mannheim Hytera GmbH niet alleen heeft bevolen om de verkoop van inbreuk makende producten in Duitsland te beëindigen, maar ook producten die het reeds in Duitsland heeft verkocht terug te roepen en te vernietigen."

Hacker: “We zijn trots op onze groeiende en toonaangevende portefeuille van ongeveer 5.000 octrooien. De door Hytera gepleegde inbreuk creëert een oneerlijk speelveld en bedreigt het vermogen van de industrie om te innoveren. Wij zullen alle noodzakelijke maatregelen blijven nemen om het onwettige gedrag van Hytera tegen te houden en ons intellectueel eigendom te beschermen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!