Wouter Hoeffnagel - 03 augustus 2018

Leider Republikeinse fractie wil Twitter-CEO Jack Dorsey verhoren

Kevin McCarthy, leider van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, wil Jack Dorsey, CEO van Twitter verhoren. Het bedrijf zou conservatieve accounts op het sociale netwerk censureren.

Dit blijkt uit een brief die McCarthy heeft gestuurd aan Greg Walden, voorzitter van een commissie die eerder ook Facebook's Mark Zuckerberg verhoorde over het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. De brief is in handen van de nieuwswebsite Axios. Deze site meldt dat Dorsey naar verwachting op korte termijn formeel wordt uitgenodigd door de commissie om te getuigen.

'Twitter perkt zichtbaarheid conservatieven in'

Met de oproep om Dorsey te verhoren speelt McCarthy in op onrust die is ontstaan nadat Vice meldde dat Twitter prominente conservatieve Amerikanen benadeelt door hun zichtbaarheid op Twitter te beperken. Het zou hierbij onder andere gaan om de woordvoerder van Donald Trump Jr., voorzitter van de Republikeinse partij Ronna McDaniel en verschillende conservatieve Republikeinse leden van het Amerikaanse congres. Twitter ontkent de aantijgingen en stelt dat de zichtbaarheid van de accounts juist is ingeperkt door de wijze waarop gebruikers interactie hebben met deze accounts.

Walden laat in een reactie aan Axios weten uit te kijken naar het moment dat Dorsey getuigd. Twitter wil niet op het bericht reageren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!