BenQ introduceert LW890UST en de LH890UST laserprojectoren voor ultrakorte afstand

03-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

BenQ introduceert LW890UST en de LH890UST laserprojectoren voor ultrakorte afstand

BenQ, leverancier van DLP-projectoren, voegt twee nieuwe modellen aan zijn laserprojector-portfolio. De LW890UST en de LH890UST combineren de BlueCore-lasertechnologie met onder meer een hoge contrastratio van 100.000:1 met een lichtsterkte van 4000 ANSI lumen. De projectoren leveren hierdoor ook in ruimtes met invallend omgevingslicht heldere en gedetailleerde beelden. De nieuwe modellen kunnen op korte afstand van het projectieoppervlak beelden in grootformaat projecteren.

De LW890UST levert een resolutie van 1280 x 800 (WXGA), terwijl de LH890UST een resolutie biedt van 1920 x 1080 (Full HD). De BlueCore-lasertechnologie waarvan gebruik wordt gemaakt is onderhoudsvrij en is na inschakelen direct klaar voor gebruik, zonder wachttijd. De projectoren hebben maar een kleine afstand nodig om beelden in grootformaat te kunnen projecteren. Op een afstand van maar 19,4 cm van waar ze geïnstalleerd zijn, tot het projectieoppervlak leveren de producten een beelddiagonaal van maximaal 100 inch (LW890UST) en 105 inch (LH890UST). Met de producten richt BenQ zich onder andere op de onderwijssector.

Efficiënt beheer en planning

De LW890UST en LH890UST zijn compatibel met de besturingssystemen AMX, PJ Link, Creston, LAN Control en Extron IP Link. Dit maakt het mogelijk de laserprojectoren te integreren in bestaande systemen en netwerken. De beheerder heeft op afstand toegang tot alle functies van de apparaten en kan zo bijvoorbeeld centraal updates versturen aan alle projectoren in het netwerk. De Multiple Display Administrator (MDA)-software stelt de beheerder daarnaast in staat om alle in het netwerk geregistreerde projectoren te beheren en een efficiënte planning te maken voor het dagelijks gebruik. Identificatie, controle en taakbeheer kunnen vanaf één enkele computer centraal worden aangestuurd.

Met LAN-Display kunnen videogegevens via een standaard RJ45-netwerkkabel worden overgedragen. De BenQ LW890UST en LH890UST zijn voorzien van een HDMI-poort met MHL-ondersteuning, waardoor met behulp van een micro USB-kabel content van mobiele apparaten kan worden weergegeven. Daarnaast is een tweede HDMI-poort zonder MHL-ondersteuning aanwezig, evenals een RS232-interface en een ingang voor composietvideo en S-video. Beide projectors zijn voorzien van een ingebouwde luidspreker van 10 watt.

Interactie op elk oppervlak

BenQ levert los de PW40U PointWrite-presentatiekit, waarmee meerdere deelnemers tegelijkertijd opmerkingen of schetsen rechtstreeks in de projectie kunnen invoegen. Deze pen biedt snelle reactietijden, wat volgens BenQ zorgt voor een natuurlijk schrijfgevoel. Het is mogelijk met maximaal vier pennen tegelijkertijd op het projectoppervlak te schrijven. De PointWrite-technologie werkt op elk effen oppervlak, zodat er geen digitaal whiteboard of andere apparatuur nodig is voor gebruik in bijvoorbeeld een klaslokaal.

De nieuwe BenQ laserprojectoren bieden ondersteuning voor de Dual Screen-functie, die het mogelijk maakt twee afzonderlijke projecties naadloos in elkaar te laten overlopen voor een groot projectiebeeld of de projectie op te splitsen voor het weergeven van verschillende, elkaar aanvullende content op de twee schermen. Met behulp van de geïntegreerde aansturing met gebaren van Windows is het mogelijk multitouch-commando's te geven om bijvoorbeeld zoomen en te scrollen.

BenQ geeft 5 jaar of 10.000 uur garantie (afhankelijk van wat zich het eerst voordoet) op de levensduur van de laserlichtbron, die met Dust Guard Pro optimaal tegen stof beschermd is. Beide apparaten zijn per direct verkrijgbaar voor een prijs van 3.529 euro incl. btw voor de LW890UST en 3.999 euro incl. btw voor de LH890UST.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware