Wouter Hoeffnagel - 03 augustus 2018

Nutanix neemt Mainframe2 over

Nutanix neemt Mainframe2 over. Dit bedrijf levert een platform genaamd Frame waarmee klanten iedere software in een webbrowser kunnen draaien. Nutanix wil Frame inzetten om klanten de mogelijkheid te bieden Desktops-as-a-Service (DaaS) vanuit meerdere clouds te gebruiken.

De DaaS markt groeit snel. Zo voorspelt Gartner dat in 2019 50% van alle nieuwe VDI-gebruikers zullen worden uitgerold op DaaS platformen. DaaS wint volgens Gartner onder meer flink aan populariteit onder middelgrote organisaties met een volwassen cloud strategie. Ook IDC voorspelt dat de markt flink gaat groeien. Het onderzoeksbureau voorspelt dat de markt de komende jaren groeit met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 32,1% tot 2,99 miljard dollar in 2021.

Frame uitbreiden naar Xi Cloud en Google Cloud Platform

Met de overname van Mainframe2 en diens platform Frame speelt Nutanix hierop in. Het bedrijf kondigt aan Frame te willen uitbreiden naar zowel Xi Cloud als Google Cloud Platform en daarnaast ondersteuning te zullen blijven bieden voor populaire clouds van derde partijen zoals AWS en Azure. "Met Frame zal Nutanix de behoefte van klanten voor DaaS in mid-markt adresseren, en tegelijkertijd de al langer bestaande ondersteuning voor grootschalige VDI-projecten geleverd via enterprise datacenters voortzetten. Zo wordt de ondersteuning voor VMware Horizon View voortgezet en blijft Frame Citrix Ready gecertificeerd voor Citrix XenDesktop en XenApp.

"Bedrijven hebben grote behoefte aan een cloud-native desktop oplossing voor hun multi-cloud omgevingen, wat de prestaties van on-premises oplossingen combineert met de flexibiliteit en kostenoptimalisatie van de cloud. Dit is de reden dat wij Frame hebben gebouwd", legt Nikola Bozinovic, oprichter en CEO van Frame, uit. "Nutanix deelt onze visie op het versimpelen van kritieke IT-functies zodat bedrijven geld en tijd kunnen besparen terwijl zij uitmuntende prestaties realiseren ongeacht de onderliggende infrastructuur. We zijn trots toe te treden tot de familie."

Beschikbaarheid

Frame zal zodra de overname van Mainframe2 is afgerond beschikbaar zijn op third-party clouds als AWS en Azure. De beschikbaarheid van Frame op Nutanix Xi Cloud en Google Cloud Platform wordt op een later moment aangekondigd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!