9% meer netto-omzet voor Insight Enterprise in Q2

06-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

9% meer netto-omzet voor Insight Enterprise in Q2

Insight Enterprises maakt de resultaten voor het afgelopen tweede kwartaal, eindigend op 30 juni 2018. De verwaterde winst per aandeel van 1,44 dollar nam toe met 30% (YoY).De aangepaste verwaterde winst per aandeel van 1,45 dollar steeg met 27% (YoY). Kasstromen uit operationele activiteiten in de eerste helft van 2018 bedroegen 351 miljoen dollar in vergelijking met contanten die werden gebruikt in operaties van 99,3 miljoen dollar in de eerste helft van 2017. De netto-omzet steeg met 9%.

“Het is ontzettend goed om te zien dat de resultaten van Insight, zowel wereldwijd als in de Benelux, zo gezond blijven groeien. Zo gezond zelfs dat de verwachtingen voor heel 2018 naar boven zijn bijgesteld. Digitale innovatie heeft (wereldwijd) onze focus, maar daarnaast hebben we tevens het marktaandeel van onze traditionele reselleractiviteiten in de Benelux verhoogd en het aandeel van onze dienstverlening op de totale omzet verder vergroot. De verdere groei van ons bedrijf hangt nauw samen met het vinden van nieuwe medewerkers. Zonder concessies te willen doen aan onze kernwaarden ‘Hunger, Heart en Harmony’, hopen we de komende periode voldoende nieuwe talenten te vinden die zich hierin herkennen,” aldus Frank Hoekstra (foto), Vice President Insight Benelux.

Overname Cardinal Solution Group

Insight Enterprises kondigde aan dat het vanaf 1 augustus 2018 Cardinal Solution Group heeft overgenomen. Cardinal is een aanbieder van digitale oplossingen met expertise op het gebied van de ontwikkeling van mobiele applicaties, IoT en cloud-enabled business intelligence. Met de overname van Cardinal breidt Insight Enterprises zijn reeds opgebouwde capaciteit, mede door eerdere overnames van BlueMetal en Ignia, op het gebied van digitale innovatie verder uit. Het bedrijf verwacht dat de overname neutraal is voor de operationele winst voor het saldo van 2018, inclusief de verwachte immateriële afschrijvingen.

“We zijn tevreden met de financiële resultaten van het tweede kwartaal van dit jaar en met de door ons team gerealiseerde optimalisatie van het werkkapitaal. Dit leidde tot een aangepaste vrije kasstroom van meer dan 300 miljoen dollar in de eerste helft van het jaar”, zegt Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer van Insight. “Onze strategie om organisch te groeien en tegelijkertijd de operationele efficiëntie overal in het bedrijf consistent door te voeren, stelt ons in staat om te investeren voor de lange termijn. Strategische overnames zoals die van Cardinal bieden, aan onze reeds sterke oplossingen op het gebied van digitale innovaties, extra schaalgrootte en bereik.”

9% meer netto-omzet en 5% meer brutowinst

In het tweede kwartaal van 2018 steeg de geconsolideerde netto-omzet met 9% en de geconsolideerde brutowinst steeg jaar op jaar met 5%. Deze resultaten komen voornamelijk voort uit de aanhoudend sterke groei in de hardwarediensten als gevolg van doorlopende refresh van devices en een toename van 22% in de verkoop van diensten (YoY). Hieronder vallen ook de professionele services en cloud- en onderhoudsaanbiedingen. De inkomsten uit operaties steeg met 7% op jaarbasis, de marge was 4,0%.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel