Cisco en Arista Networks staken rechtszaken rond patentschendingen
07-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cisco en Arista Networks staken rechtszaken rond patentschendingen

Cisco Systems en Arista Networks bestrijden de strijdbijl in een langlopende patentstrijd. De bedrijven zijn overeengekomen alle rechtszaken rond patentschendingen te staken.

Dit blijkt uit een document die de bedrijven hebben ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Als onderdeel van de deal betaalt Arista Cisco een bedrag van 400 miljoen dollar, waarvoor Cisco Arista vrijwaard van alle claims in lopende rechtszaken. Daarnaast geeft Arista Cisco een vrijwaring van antitrust claims. Deze vrijwaringen hebben ook betrekking op klanten, toeleveranciers van partners van beide bedrijven.

Daarnaast spreken de bedrijven af elkaar de komende vijf jaar niet aan te klagen voor eventuele patentschendingen met features die momenteel geïmplementeerd zijn in producten en services. Technologie die de bedrijven via overnames in handen krijgen zijn hierop uitgezonderd. Ook spreken de bedrijven af drie jaar lang te zullen proberen eventuele aantijgingen over nieuwe of aangepaste features in producten onderling op te lossen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

juridisch