Wouter Hoeffnagel - 07 augustus 2018

Juniper Networks introduceert schaalbare beveiliging voor 5G-, IoT- en cloud-netwerken

Juniper Networks introduceert schaalbare beveiliging voor 5G-, IoT- en cloud-netwerken image

Juniper Networks introduceert een services processing card die de prestaties van Services Gateways uit zijn SRX5000-reeks op verschillende vlakken met een factor elf verhoogt. De SPC3 Advanced Security Acceleration Card is gericht op internetproviders, cloud providers en grote bedrijven en biedt beveiliging voor IoT-, 5G- en multi-cloudomgevingen en de rand van het bedrijfsnetwerk.

Het gebruik van mobiele apparatuur, het Internet of Things en streaming media zorgen voor een exponentiële groei van het netwerkverkeer. Internetproviders, cloud providers en bedrijven met datacenters hebben daardoor behoefte aan beveiligingsplatforms die hun infrastructuur efficiënter beschermen tegen het toenemende aantal cyberbedreigingen.

Bescherming die meegroeit met behoeften

Met de SPC3 Advanced Security Acceleration Card speelt Juniper Networks hierop in. Deze oplossing biedt bescherming die ‘meegroeit’ met de klantbehoeften op het gebied van netwerkverkeer en beveiliging. De SPC3 vormt een kerncomponent van het geïntegreerde beveiligingsplatform van Juniper en biedt bescherming van bedrijfsnetwerken zonder er prestaties of schaalbaarheid aan op te offeren. De SPC3 biedt schaalbare security gateway-functionaliteit voor serviceproviders en in de praktijk bewezen VPN-mogelijkheden voor grote bedrijven. Met de service processing card kunnen bedrijven het netwerk efficiënter beheren en het stroomverbruik terugdringen door energie- en koelingskosten te verlagen. De SPC3 combineert een flexibele en uitbreidbare architectuur met een modulair ontwerp, waardoor klanten kunnen upgrades kunnen uitvoeren zonder onderbreking van de netwerkservices.

De firewall SRX-reeks met SPC3 Advanced Security Accelaration Card van Juniper Networks zijn belangrijke componenten van het geïntegreerde beveiligingsplatform van Juniper – een platform dat open staat voor integratie en wordt gevoed door automatisering.

220 Gbps SSL-proxy

SPC3 maakt snelle inspectie en blokkering van bedreigingen die verborgen zijn in gecodeerd verkeer mogelijk met een 220 Gbps SSL-proxy, waardoor de SRX-reeks wordt uitgerust met de snelheid die nodig is om datacenters en clouds proactief te beschermen.

Met 800 Gbps intrusion prevention system (IPS)-prestaties is SPC3 gebouwd om snellere verdediging te bieden voor datacenters en serviceproviders. De schaal van 500M sessies verzekert maximale beveiliging voor netwerken met hoge eisen. Bovendien biedt het dankzij de verbeterde VPN-prestaties ondersteuning voor maximaal 800 Gbps IMIX IPsec en tot 70K tunnels die op grote schaal toegang bieden tot beveiligingsgateway voor serviceproviders, evenals bewezen VPN-mogelijkheden voor de grootste ondernemingen.

Behoefte aan schaalbaarheid

“Door de opkomst van IoT-, 5G- en hybride cloud-netwerken krijgen veel van onze klanten te maken met een snelgroeiende vraag naar bandbreedte. Daarmee hebben ze behoefte aan een schaalbaar beveiligingsplatform dat hun netwerk beschermt tegen het grote aantal geavanceerde cyberaanvallen. De combinatie van de firewalls uit de SRX5000-reeks van Juniper met de SPC3 Advanced Security Acceleration Card biedt onze klanten toegang tot uiterst geavanceerde beveiligingsmechanismen, met behoud van het prestatievermogen en de schaalbaarheid die nodig zijn om in te springen op de veranderende bedrijfsbehoeften", aldus Amy James, directeur Security Portfolio Marketing bij Juniper Networks.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!