Axis introduceert slimme toegangscontrole voor parkeergarages

07-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Axis introduceert slimme toegangscontrole voor parkeergarages

Axis Communications breidt het productaanbod uit met nieuwe oplossingen voor toegangscontrole. De systemen zijn uitgerust met de analysetool AXIS License Plate Verifier (kentekenplaatherkenning), ingebouwd in een speciaal daarvoor gebouwde Axis netwerkcamera. Het systeem controleert op basis van automatische kentekenplaatherkenning (ALPR) de toegang van voertuigen buiten de openbare weg, zoals op parkeerterreinen of in parkeergarages.

De ALPR-toegangscontrolesystemen worden door Axis voor het eerst onder de eigen merknaam op de markt gebracht. De systemen zijn verkrijgbaar als aparte componenten of in combinatie met de AXIS P1445-LE-3 License Plate Verifier Kit. De systemen zullen aanvankelijk alleen verkrijgbaar zijn in een aantal Europese landen waaronder Nederland en Israël. Jeroen Kouwenhoven, Enterprise Solutions, Eco System Manager bij Axis Communications, wijst erop dat de camera's van Axis al jaren worden gebruikt in combinatie met verschillende ALPR-technologieën. "Onze nieuwe toegangscontroleoplossingen voor onder andere parkeerterreinen zijn gevalideerde en volledig ondersteunde Axis-oplossingen. We willen goedgekeurde, betrouwbare systemen op de markt brengen die installateurs, systeemintegrators en consumenten behoorlijk wat tijd en moeite besparen met het uitrollen van ALPR-oplossingen."

Verschillende soorten systemen

Er zijn toegangscontrolesystemen van Axis voor het in- en uitrijden en systemen die ingezet kunnen worden in allerlei toegangscontrolescenario's voor voertuigen. Beide systemen zijn uitgerust met een AXIS P1445-LE Network Camera en de AXIS License Plate Verifier analysetool. Deze laatste is de ALPR-toepassing. Samen vormen deze systemen een oplossing voor personeelsparkings, vlootbeheercentra, afgeschermde zones/sites en residentiële, commerciële en privéparkeerterreinen.

De volgende systemen zijn beschikbaar:

In- en uitrijden

  • Klein camerasysteem met ingebouwde ALPR-toepassing, die automatisch alle stappen van de toegangscontrole uitvoert, zoals scannen van het voertuig, beheer van de voertuigenlijst, toegangsbeslissingen en slagboomcontrole.
  • Beheert automatisch de toegang door de kentekenplaat te vergelijken met een lijst van maximaal 1.000 toegelaten en 1.000 niet-toegelaten voertuigen.
  • Kan de slagbomen bedienen via de interne I/O van de camera of via de AXIS A91 Network I/O Relay Modules.
  • Instelbaar via een webinterface, dus snel en gemakkelijk te installeren.
  • Ideaal voor kleine tot middelgrote sites met eisen voor gebruiksgemak, hoge doorstroming en minimale aanpassingen aan de voertuigenlijst

Toegangscontrole voor voertuigen

  • Geschikt voor kleine, middelgrote en grote sites met een behoefte aan geavanceerdere toegangsfactoren, zoals: dag van de week, tijdstip, andere vormen van identificatie en frequente aanpassingen aan de voertuigenlijst.
  • Het Axis voertuig-toegangscontrolesysteem omvat, behalve de camera en analytics, ook de AXIS A1001 Network Door Control met vooraf geïnstalleerde AXIS Entry Manager software.
  • Er is een optie om softwarefuncties van derden te gebruiken, zoals dubbele authenticatie, anti passback en betalingsbeheer.

Gebruiksklaar

"Beide systemen zijn meteen gebruiksklaar, waardoor de installatietijd en de kosten beperkt blijven. De installateur heeft als voordeel dat hij vandaag kan starten met naadloos geïntegreerde systemen en later kan uitbreiden als dat nodig is. Gebruikers verbeteren de beveiliging van hun parkeerterrein, op een eenvoudige, veilige en precieze manier", besluit Kouwenhoven.

Beide voertuigtoegangscontrolesystemen zullen in Q3 2018 verkrijgbaar zijn via de distributiekanalen van Axis in België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Israël, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware