Ctac ziet omzet met 4,8% en netto resultaat met 12% stijgen

09-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Ctac ziet omzet met 4,8% en netto resultaat met 12% stijgen

Business & Cloud Integrator Ctac maakt haar halfjaarcijfers bekend over 2018. Het bedrijf ziet zijn omzet met 4,8% stijgen naar 42,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat komt 6,7% hoger uit op 1,2 miljoen euro. Netto resultaat neemt met 12,0% toe naar 900.000 euro.

Andere hoofdpunten eerste halfjaar zijn:

  • Investering in nieuwe IP-producten: € 0,9 mln; ontwikkeling ligt op schema
  • Verwachting gehandhaafd: Met voorbehoud voor bijzondere exogene omstandigheden en op basis van de omvang en kwaliteit van de orderportefeuille verwacht Ctac in 2018 een hoger resultaat te realiseren dan in 2017

'Positieve ontwikkelingen zetten door'

“De positieve ontwikkelingen reeds zichtbaar in het eerste kwartaal hebben zich in het tweede kwartaal voortgezet. Dit heeft geresulteerd in een 5% hogere omzet en 12% meer winst in de eerste helft van 2018", aldus Henny Hilgerdenaar (foto), CEO van Ctac.

"In Nederland, wat goed is voor het overgrote deel van de activiteiten van onze groep, droegen zowel de consultancy als de cloud en de resourcing activiteiten bij aan de groei van omzet en resultaat. De ontwikkeling van twee IP-producten, een cloudoplossing voor real estate en een kassaoplossing voor retail, ligt op schema. Dit geldt zowel voor de timing als de omvang van de hiervoor gemaakte, en geactiveerde kosten, die in het eerste halfjaar euro 0,9 miljoen bedroegen. Neveneffecten van deze activering zijn een gemiste marge van euro 0,2 miljoen, extra kosten van euro 0,2 miljoen en uiteindelijk een gemiste omzet van euro 1,3 miljoen. Eerste bijdrage aan omzet en resultaat van deze producten wordt verwacht aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar."

Ook in België steeg de omzet

"Ook in België steeg de omzet in het eerste halfjaar van 2018. Het resultaat viel licht negatief uit, als gevolg van hoge presales kosten en een incidentele nagekomen last. De presales kosten hebben inmiddels geleid tot een substantiële opdracht, die in september zal aanvangen", zegt Hilgerdenaar. "In Frankrijk waar we ons alleen richten op bodyshopping en licentieverkopen, was sprake van een hogere omzet en een sterk gereduceerd verlies. De resultaten verbeteren daar per maand. De voortgang op de juridische case over het in 2016 gestopte project blijft zeer traag verlopen."

"Op basis van de omvang en kwaliteit van de orderportefeuille is de verwachting dat met een voorbehoud voor bijzondere exogene omstandigheden, in de tweede helft van 2018 een hoger resultaat behaald zal worden dan in de tweede helft van 2017.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel