Actifio haalt 100 miljoen dollar op bij investeerders

09-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Actifio haalt 100 miljoen dollar op bij investeerders

Data-as-a-Service provider Actifio maakt bekend 100 miljoen dollar te hebben opgehaald in een investeringsronde. De investeringsronde werd geleid door Crestline Investors, terwijl North Bridge Venture Partners, 83North, Advanced Technology Ventures, Heritage Group, Andreessen Horowitz en verschillende bestaande investeerders zich bij de investeringsronde aansloten.

Met behulp van de opgehaalde investeringen wil Actifio de omarming van zijn multi-cloud datamanagement software onder grote bedrijven versnellen. Het bedrijf meldt dat op dit moment 5 van de top 20 grootste financiële bedrijven wereldwijd, 4 van de 10 grootste energiebedrijven, 3 van de 10 grootste zorgleveranciers, 6 van de 10 grootste serviceproviders en 4 van de 20 grootste retailers wereldwijd gebruik maken van de software van het berijf. Bijna 20% van de verkopen komt van grote bedrijven die public cloud platformen omarmen in hybride of cloud-native architecturen.

Schaalbaarheid en prestaties bij beheer van databases

Actifio meldt dat 80% van de zijn gebruikers de oplossing inzet om meer schaalbaarheid en prestaties te realiseren om databases te beheren die bedrijfskritieke applicaties aandrijven. Bijna 60% van de omzet van het bedrijf wordt gerealiseerd in DevOps en test datamanagement omgevingen. Actifio heeft in het afgelopen jaar zijn enterprise support uitgebreid naar SQL, NoSQL, on-premises en cloud-gebaseerde databases en applicaties.

Door de investering komt de waardering van Actifio uit op meer dan 1,3 miljard dollar. Het bedrijf richt zich op het leveren van multi-cloud datamanagement software en bedient wereldwijd meer dan 3.000 klanten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud