OutSystems noteert recordgroei

10-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

OutSystems noteert recordgroei

OutSystems, leverancier van een gelijknamig low-code-platform voor applicatieontwikkeling, heeft een recordkwartaal achter de rug. De organisatie noteert een toename van 63 procent in jaarlijks terugkerende omzet in het tweede kwartaal en is recent gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar. OutSystems ligt op koers om de cijfers van het recordjaar 2017 te verbeteren.

OutSystems tekende in het tweede kwartaal van 2018 in totaal 96 nieuwe enterprise klanten op, waarmee het totaal naar 1000+ organisaties stijgt. Dit was het grootste aantal nieuwe klanten sinds de oprichting van het bedrijf. De inkomsten vanuit partnergedreven nieuwe klanten namen met 75 procent toe.

15.000 ontwikkelaars omarmen OutSystems

15.000 nieuwe ontwikkelaars gebruikten het afgelopen kwartaal het OutSystems-platform, waarmee het totaal groeide tot 140.000. Om aan de vraag naar het platform te voldoen en nieuwe ontwikkelingen te bevorderen, groeide het personeelsbestand met 100 medewerkers wereldwijd. Het totaal ligt nu op meer dan 800 medewerkers.

OutSystems introduceerde in het tweede kwartaal onder meer OutSystems Sentry, functionaliteit voor proactieve security-monitoring, ingebouwde redundantie en 24x7 ondersteuning voor klanten. Daarnaast lanceerde het bedrijf OutSystems Insights, waarmee IT-teams app-prestaties en gebruikerstevredenheid meten.

Terug naar nieuws overzicht