Wouter Hoeffnagel - 10 augustus 2018

Samsung kondigt Galaxy Note9 aan

Samsung kondigt Galaxy Note9 aan image

Samsung kondigt de Galaxy Note9 aan. Deze nieuwe smartphone combineert hoge prestaties met een nieuwe S Pen en een intelligente camera. De Samsung Galaxy Note9 is vanaf vrijdag 24 augustus in Nederland verkrijgbaar.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland, wijst erop dat de Galaxy Note altijd al het paradepaardje van Samsung is geweest op het gebied van premium smartphones. Van Walt Meijer: “De Galaxy Note9 zet die lijn op alle vlakken voort met performance, power en intelligentie. Note-fans zijn loyaal en dat vertrouwen mogen wij niet beschamen. Het toestel is volledig toegesneden op de wensen en behoeftes van nu. Of we het nu hebben over werk of entertainment, met de Galaxy Note9 haal je alles uit je drukke leven.”

Grootste batterij

De Galaxy Note9 heeft een 4.000 mAh batterij, wat de grootste batterij is die ooit in een Galaxy-vlaggenschip is geleverd. Het apparaat wordt geleverd met twee opslagopties, 128 en 512 GB intern geheugen. Gebruikers kunnen met behulp van een microSD kaart de opslagruimte vergroten tot 1TB. De Galaxy Note9 is voorzien van een 10 nm processor. Om de smartphone te koelen, bevat de Galaxy Note9 een Water Carbon Cooling systeem dat Samsung zelf ontwikkelde. Een algoritme zorgt voor krachtige, stabiele en optimale prestaties.

De S Pen is kenmerkend voor de Note-serie. De S Pen van de Galaxy Note9 is voorzien van Bluetooth Low-Energy (BLE) technologie. Gebruikers maken met een simpele klik selfies en groepsfoto’s, presenteren hun slides of pauzeren een video. Developers kunnen de BLE-functionaliteiten van de nieuwe S Pen later dit jaar ook integreren in hun apps.

Intelligente camera

De Galaxy Note9 is uitgerust met cameratechnologie voorzien van:

  • Scene Optimizer: De camera op de Galaxy Note9 is de slimste die Samsung tot nu toe ontwikkelde. Dankzij intelligentie herkent de camera beelden, zoals achtergrond en onderwerp, die vervolgens worden verdeeld in één van de twintig categorieën. Op basis van die categorie optimaliseert de camera de foto. Het resultaat is een verbluffend, levensecht beeld met sprekende kleuren.
  • Foutdetectie: De Galaxy Note9 detecteert het indien iemand met zijn ogen knippert, zodat je gelijk nog een foto kunt maken zonder dat het moment verloren gaat. Dit gebeurt ook als het beeld wazig is, er iets op de lens zit of als een achtergrondlicht de kwaliteit van het beeld vermindert.
  • Premium camera: De camera op de Galaxy Note9 is volgens Samsung momenteel de beste op de markt. Ruisonderdrukking wordt gecombineerd met een Dual Aperture lens. De camera past zich, net als het menselijk oog, automatisch aan lichtomstandigheden aan.

6,4 inch Super AMOLED Infinity Display

Het Infinity Display is kenmerkend voor de nieuwe modellen van Samsung. Door dit designkenmerk heeft de Galaxy Note9 het grootste edge-to-edge display van alle Notes: een 6,4 inch Super AMOLED Infinity Display. Deze wordt ondersteund door stereo speakers (getuned door AKG) met Dolby Atmos.

Door Samsung DeX kun je met de Galaxy Note9 werken als op een PC. De smartphone kan bijvoorbeeld via HDMI adapters worden aangesloten op een monitor. Zo heb je niet alleen een virtuele desktop, maar ook een volledig functionerend tweede scherm. Je bekijkt een video en maakt ondertussen aantekeningen met de S Pen, terwijl je de Galaxy Note9 ook als trackpad kunt gebruiken.

Draadloos opladen, IP68 en KNOX

Alle premium Galaxy technologieën zitten standaard in de Note9. Dat betekent dat je snel draadloos oplaadt, dat het toestel IP68 water- en stofafstotend is en dat je gebruik kunt maken van Samsung diensten zoals Samsung Health. Ook is de Galaxy Note9 uitgerust met Samsungs beveiligingssysteem KNOX en verschillende biometrische veiligheidsopties, zoals scannen (vingerafdruk, iris) en gezichtsherkenning.

De Galaxy Note9 kan ook worden ingezet als een afstandsbediening voor het volledige Samsung ecosysteem van apparaten en diensten. Via SmartThings bedien je verbonden apparatuur, terwijl je met Bixby nog meer gedaan krijgt. Dankzij Samsungs samenwerking met Spotify synchroniseer en luister je muziek, playlists en podcasts via de Galaxy Note9, Galaxy Watch en Smart TV.

Beschikbaarheid

De Galaxy Note9 met Hybrid Dual SIM is vanaf 24 augustus verkrijgbaar in de kleuren Ocean Blue, Midnight Black en Lavender Purple. Er zijn twee varianten. Een versie met 128 GB geheugen met een verkoopadviesprijs van € 999,-. En de versie met 512 GB met een verkoopadviesprijs van € 1.249,-. Dit laatste model is alleen beschikbaar in Midnight Black.

Voor mensen die hun oude toestel inruilen en de Galaxy Note9 vooruitbestellen, geldt een pre-ordervoordeel van 9 t/m 23 augustus. Lever je oude smartphone in en krijg € 100,- en de inruilwaarde van je smartphone als korting op een nieuwe Note9. Ruil je een oude Galaxy Note in, dan ontvang je € 200,- in plaats van € 100,-.

Specificaties

Display
6.4-inch Quad HD+ Super AMOLED, 2960×1440 (516ppi)
*Screen measured diagonally as a full rectangle without accounting for the rounded corners
*Default resolution is Full HD+ and can be changed to Quad HD+ (WQHD+) in Settings

Camera
Rear
Dual Camera with Dual OIS (Optical Image Stabilization)
Wide-angle: Super Speed Dual Pixel 12MP AF, F1.5/F2.4, OIS
Telephoto: 12MP AF, F2.4, OIS
2X optical zoom, up to 10X digital zoom

Front
8MP AF, F1.7

Body
161.9 x 76.4 x 8.8mm, 201g, IP68 (BLE S Pen: 5.7 x 4.35 x 106.37mm, 3.1g, IP68)
*Carrying an IP68 dust and water resistance rating. Based on test conditions of submersion in up to 1.5 meters of fresh water for up to 30 minutes

AP
10nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.8 GHz + 1.7 GHz)
*May differ by market and mobile operator

Memory
6GB RAM (LPDDR4), 128GB + MicroSD slot (up to 512GB)
8GB RAM (LPDDR4), 512GB + MicroSD slot (up to 512GB)
*May differ by market and mobile operator
*User memory is less than the total memory due to storage of the operating system and software used to operate the device features. Actual user memory will vary depending on the operator and may change after software upgrades are performed.

SIM Card
Hybrid Dual SIM and one MicroSD slot (up to 512GB)
*May differ by market and mobile operator

Battery
4,000mAh
Fast Charging compatible on wired and wireless
Wired charging compatible with QC2.0 and AFC
Wireless charging compatible with WPC and PMA
*May differ by market and mobile operator

OS
Android 8.1 (Oreo)
Network Enhanced 4×4 MIMO, 5CA, LAA, LTE Cat.18
*May differ by market and mobile operator

Connectivity
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM,
Bluetooth v 5.0 (LE up to 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)*Galileo and BeiDou coverage may be limited.

Payment
NFC, MST
*May differ by market and mobile operator

Sensors
Accelerometer, Barometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor,
Hall Sensor, Heart Rate Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor, Iris Sensor, Pressure Sensor

Authentication
Lock Type: Pattern, Pin, Password
Biometric Lock Types: Iris Scanner, Fingerprint Scanner, Facial RecognitionIntelligent scan: Combines iris scan and face recognition for convenient unlocking and in some cases provides enhanced security for certain authentication services

Audio
MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE

Video
MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!